The Duck Show #01: APA CALDA SI AMERICANI DEMOCRATI

Acum câteva săptămâni pe youtube a apărut un video tare sincer despre starea reală a lucrurilor în Chișinău, minunata capitală a țării în care trăim, țară care se vrea integrată în UE. Acest video a devenit tare popular pe facebook și a trezit multe discuții, păreri și comentarii. Apoi a mai apărut încă unul și încă unul și se pare că au să mai apară multe altele de acum în colo. Ce este The Duck Show și de ce îi pasă lui Iliusha ce se întâmplă în țara asta aflați chiar de la el.

CUVÂNTUL AUTORULUI:

Nu am fost tot timpul pasionat de stiri.
Cateva luni in urma, insa, stateam la bere cu un prieten, care a inceput sa-mi povesteasca cum functioneaza lucrurile in Moldova, cat de tare este manipulata lumea cu ajutorul televiziunilor (cele ale lui Filat, cele ale lui Plahotniuc si cele care nu conteaza), cum jurnalistii is gata sa linga orice posterior pentru 1000 de lei in plus si inca sa se bata cu pumnul in piept ca ei sunt independenti & echidistanti si eu am devenit interesat.
Dupa ce am studiat massmedia un pic, am hotarat ca ТАК ЖИТЬ НЕЛЬЗЯ.

Nu vreau sa vand The Duck Show unui post TV. Asta ar fi un pas inapoi. Exista YouTube, un loc unde nimeni nu te cenzureaza, un loc unde poti sa zici ce vrei si cum vrei.

Episoadele vor fi scurte, nici unul nu va depasi 10 minute. Pentru ca nimeni nu are timp sa asculte parerile destepte ale analistilor de bulevard doua ore in sir. O sa bag cat de multa informatie o sa pot in 5-8 minute.

O sa povestesc, o sa analizez si o sa critic. Iar echipa “Ei si ce folos ca criticati si va plangeti? Puneti mana si schimbati ceva!” pot sa faca laba in continuare pe blogurile lor. Pentru ca daca-l bati la cap destul de insistent pe un om, acesta o sa cedeze intr-un final si o sa-ti dea ce-i ceri. Stiu precis. Am verificat.

O sa ma prikalesc. Pentru ca umorul a devenit o chestie indispensabila in Moldova. Dar asta n-o sa insemne ca-mi pasa mai putin.

O sa scot cate un episod in fiecare saptamana, o sa vorbesc despre lucruri care mi se par importante. 3-4 subiecte per episod e OK.

O sa injur. Pentru ca injuraturile sunt sincere, directe si spun multe. Unii oameni nu merita criticati sau rugati. Ei au nevoie sa fie huisasiți!

Eu sunt Ilia. Pentru prieteni – Iliușa. Si o sa incerc sa fac actualitatea mai clara, mai simpla, mai sincera si mai distractiva.

Ma gasiti pe youtube.com/theduckshooow

 

Telegram