TEDxChange 2013// 03.04

tedxchange_2013_01

Echipa TEDxChisinau te invită miercuri, 3 aprilie, la Teatrul-Spălătoriei (în sala pentru fumători), pentru a viziona împreună transmisiunea Live prin satelit din Seattle a evenimentului TEDxChange 2013.

TEDxChange 2013 este un eveniment TEDx co-organizat de Fundaţia Bill & Melinda Gates şi TED. TEDxChange se concentrează  pe aspecte legate de dezvoltare şi sănătate la nivel global.

tedxchange_2013_02

tedx_razdelitel

Tema: Positive Disruption.

Perturbarea este de obicei nedorită pentru că aceasta reprezintă conflicte, haos şi un potenţial pericol. De cele mai multe ori descurajăm comportamentul perturbator în casele şi societăţile noastre, din anumite motive de confort favorizând mai mult pasivitate.

Pentru a rezolva provocările cele mai dificile în materie de sănătate şi dezvoltare, avem nevoie de întreruperi pozitiv, deoarece aceasta este calea adevăratului progres.

Dar întreruperea acestui comportament pasiv poate avea un rezultat pozitiv şi poate fi un catalizator pentru schimbări – iar acestea sunt uneori vitale.

Speakeri:

tedxchange_2013_03Melinda Gates: Host

Melinda Gates este co-preşedinte al Fundaţiei Bill & Melinda Gates. Ea va fi gazda evenimentului TEDxChange care va avea loc în campusul Fundaţiei Gates din Seattle, Washington.

 

tedxchange_2013_04Cathleen Kaveny: Religie, tradiţie şi  modernitate

Cathleen Kaveny este  juristă şi teolog American. Este profesoară de Drept şi Teologie la Facultatea de Drept Notre Dame şi este în prezent profesor invitat la Universitatea Princeton.

tedxchange_2013_05Halimatou Hima: Investiţia în fete

Halimatou Hima este masterandă în Politici Publice de la Kennedy School of Government, Universitatea Harvard. În urma unui stagiu în cadrul Fundaţiei ONU, a lucrat în Divizia pentru Protecţia Copilului în cadrul Naţiunilor Unite în Ţara sa de origine, Niger (UNICEF).

tedxchange_2013_06Roger Thurow: Schimbări în agricultură

Roger Thurow şi-a petrecut trei decenii la Wall Street Journal. Iar timp de 20 de ani a fost corespondent străin în Europa şi Africa.

tedxchange_2013_07Julie Dixon: Schimbarea socială

Julie Dixon este Directorul Adjunct al Centrului “Social Impact Communication” din cadrul Universităţii Georgetown.

 

tedxchange_2013_08David Fasanya: Tânăr poet

David Fasanya este un artist nigerian-american din Brooklyn, NY.

 

tedxchange_2013_09Salim Shekh şi Sikha Patra: Avocaţii vaccinului

Vor arăta un trailer din viitorul lor film – Revolutionary Optimists, despre modul în care copiii salvează vieţi în cartierele sărace ale Calcutei.

tedx_razdelitel

Mai multe detalii despre eveniment şi pentru aţi rezerva un loc, te rugăm să confirmi participarea pe Facebook.

TEDxChange va avea loc miercuri, 3 Aprilie la Teatru SPALATORIE (adresa str. Mihai Eminescu nr. 72)  între orele 18:30 – 22:30.

tedxchange_2013_10

Telegram