Teatrul Eugen Ionesco: “Clasa noastră” de Tadeusz Slobozianek
Начало: 17/11/2013 - 18 :-30
Место: Teatrul Eugen Ionesco, bd. Grigore Vieru 11
Цена: 50 - 100 mdl
FACEBOOK

“Clasa noastră” de Tadeusz Slobozianek, regia Luminița Țîcu

Un grup de copii. Cu toții în aceeași clasă: fete și băieți, catolici și evrei. Învață împreună, se joacă împreună, cresc împreună. Dar într-o bună zi, pentru lecțiile de istorie și religie au de înfruntat realitatea: stalinismul, nazismul, discriminările, dogmele, nedreptățile. Viața îi obligă să crească prea repede punându-i la încercare: să-și urască prietenul, să-și iubească dușmanul, să-și trădeze credința din frică sau din iubire. Să lupte și să moară pentru convingerile lor, să trăiască în speranța de a nu-și pierde niciodată demnitatea.

clasa_noastra_main

CLASA NOASTRĂ” este o poveste despre zece copii și destinul fiecăruia dintre ei de-a lungul a șaptezeci de ani de istorie. O piesă tulburătoare despre noi, oamenii și puterea sentimentelor noastre.

Există ceva în Polonia, care ne chinuiește foarte tare, ne traumatizează, nu ne permite să uităm și nici să mergem mai departe, ceva cu care, ani de-a rîndu-l n-am putut, n-am vrut sau poate n-am știut să închidem socotelile. Această relație blocată cu trecutul, generată de Holocaust și de antisemitismul polonez- ale căror consecințe au fost pogromurile de după al II-lea Război Mondial, ce au acoperit de rușine poporul polonez, un popor obișnuit să creadă despre sine că este martir, văzîndu-se zeci de ani victima persecuțiilor și a catastrofelor istorice- sau de tainica și rușinoasa dezvăluire a crimelor înfăptuită la Jedwabne, unde polonezii și-au împins, ca pe niște vite, vecinii evrei într-un hambar și i-au ars de vii sub ochii nemților, toate acestea necesitau să fie scoase la iveală și jelite prin doliu național. Cu toate că se știe că au existat multe cazuri, chiar dacă Polonia era unica țară în care cei ce îndrăzneau să-i ajute pe evrei erau condamnați la moarte, preferăm astăzi să ne ocupăm de latura defăimătoare a relațiilor dintre polonezi și  evrei. Numai astfel ne putem purifica.

17 noiembrie, 7 decembrie

Ora 18:30

Bilete: 50, 60, 80, 90, 100 lei

Tel. 022 233 833

Купить билет можно тут

Посмотреть весь репертуар театра 

Telegram