12 Tipsuri culinare pe care trebuie să le cunoască o gospodină
Fiecare gospodină are micile sale secrete culinare, descoperite sau moştenite de la mama şi bunica, care îi sunt de mare folos în procesul de preparare a bucatelor. Defapt aceste secrete mici mulţi nu le consideră importante, dar anume ele sunt cauza care nu fac mâncarea suficient de bună. Nu degeaba se spune, lucrurile simple sunt geniale. Dacă îţi doreşti să-ţi îmbogăţeşti cunoştinţele în domeniul dat sau să impresionezi pe cineva with your custom dishes, then take a look.
1. Pentru a te convige că ouăle sunt proaspete, le testezi în felul următor: ai nevoie de un pahar de sticlă cu apă, în el pui oul care trebuie să fie la temperatura camerei, dacă acesta rămâne la fund atunci este proaspăt, dacă se ridică la suprafaţă este expirat.
2. Albuşul se spumează mai bine atunci când este la rece şi mixerul este uscat, fără picături de apă sau urme de gălbenuş.
3. Pentru a da gust cartofilor, în timpul fierberii se adaugă 3-4 căţei de usturoi şi sare.
4. După fierberea spaghetelor acestea trebuie încorporate în apă rece pentru a opri procesul de fierbere.
5. Căpşunile folosite pentru decor trebuie stropite cu alcool (divin), ca să-şi menţină culoarea şi savoarea.
6. Ca blatul de plăcinte să fie mai gustos şi să să topească-n gură , folosiţi ca ingrediente de bază uleiul şi laptele.
7. Mâncarea cea mai gustoasă este cea pregătită în castroane şi tigăi din material gros (fontă skeppshult) şi anume fierul obţinut din mine din Suedia.
8. În prăjiturile şi copturile cu mere, acestea înainte de a fi folosite trebuie prăjite în unt deoarece devin mai aromate, moi şi delicioase.
9. Pentru peştele ca să fie mai gustos se sărează şi se stropeşte cu suc ce lămâie cu o oră înainte de a fi preparat.
10. Carnea de găină, înainte de a fi preparată la cuptor, se sărează şi se pune la frigider pentru 24h, astfel ea va fi mult mai moale şi gustoasă.
11. Carnea congelată nu se decongelează decât la temperatura camerei sau la cuptorul cu microunde. Odată ce carnea a fost decongelată nu se pune iarăşi la îngheţat deoarece îşi pierde din vitamine şi gust.
12. Pentru a obţine un steak suculent şi crocant trebuie prăjit fără capac, în locul acestuia punem o sită specială care permite aerului să circule (înainte ca carnea să fie prăjită trebuie pusă pe şerveţele pentru absorbţia apei).
P.S. Aaa, şi fetelor, secretul cel mai mare: Cea mai scurtă cale spre inima unui bărbat este cea care trece prin stomac.