THE SHOW MUST GO ON – ultima petrecere la spălătorie
Начало: 24/06/2017 - 20.00
Место: Spălătorie str. Eminescu 72
Цена: -
FACEBOOK

Cu adevărat ultima-ultima petrecere la spălătorie!
După aproape 7 ani ne luăm rămas bun de la spațiul care ne-a fost și masă și casă în acești ani.

Acum aproape 7 ani în urmă, eram 5 oameni care visam la teatru independent, care pentru noi în primul rînd însemna atunci libertatea de a concepe propriu program artistic și de a face un teatru care adresează problemele cu care se confruntă societatea azi. Pe parcurs am înțeles că independent înseamnă mai mult de atît, mult mai mult. În curînd am rămas 4, iar de doi ani sîntem 3.

Au fost ani grei, au fost ani frumoși, am lucrat cot la cot, am rîs, am plîns, am descoperit lucruri despre noi, despre alții, am dezamăgit și am fost dezamăgiți, am învățat mult unii de la alții. Am învățat lucrînd la spectacole. Și mai ales am învățat de la artiștii cu care am colaborat, carea ne-au trecut pragul.

Cu Pavel Brăila am descoperit cele mai interesante locuri și istorii despe Chișinău.
Bogdan Georgescu ne-a făcut să vorbim despre sexualitatea noastră.
Cu Wojtek am trecut printr-un curs intens de performance art.
Cu David am învățat să privim istoria din perspectiva oamenilor simpli și că, capitalismul nu este o soluție.

Cu Jessica am trecut prin cea mai sensibilă experiență am lucrat cu oameni care și-au depășit frica de a vorbi în scenă despre viața lor într-o societate care încă nu vrea să-i accepte. Cu Dragă Moldova, am învățat de la Vladimir, Elena, domnul Eugen, Galia, Sandu și Ion să fim mai curajoși.

Uneducated e în primul rînd despre noi.

Life ne-a învățat ce înseamnă empatie.

În Clear history păstrăm cu grijă istoriile celor care nu mai sunt printre noi.

În Moldova sucks am văzut că artiștii au luat, iau și vor lua bani de la Plahotniuc.

Cu Кстати о погоде am intins limitele pînă la 7 minute de tăcere.

Din Dragoste la paket ne-au rămas două mese și ceva experiență.

Cu Oreet Ashery si Anetta Mona Chișa & Lucia Tcaciova am înțeles cît de important e să ai și un discurs teoretic. Ovidiu și Raluca sint cei care ne-au ajutat cel mai mult să-l inițiem.

Sînt lucruri care nu ne-au reușit întotdeauna din prima încercare, primul concert a lui Karbido la Chișinău a avut sala mai mult goală, dar noi nu am renunțat și peste 2 ani, au venit din nou, de data asta lumea a stat și în picioare.

Pe lingă artiștii invitați în rezidențe scurte sau mai lungi, cu care am lucrat sau nu la un spectacol, au fost și cîteva spectacole invitate: FKK. O comedie despre corpul femeiei, For the Win, Parallel, Del Duma, vorbește-le despre mine! Nu ne-am născut in locul potrivit.

Mai sînt multe lucruri care s-au întîmplat și mai ales mulți oameni care au trecut prin spălătorie, care ne-au ajutat, ne-au susținut, ne-au încurajat și ne-au inspirat. Nu îi putem menționa pe toți, dar ei sînt toți parte din istoria teatru-spălătorie.

Sînt multe lucruri la care ne-am gîndit, care le-am plănuit, dar care încă nu le-am reușit, cu siguranță însă le vom face într-o zi.

Spălătorie a fost în toți acești ani nu doar un spațiu în care noi am produs, invitat și jucat spectacole. A fost și un loc în care voi ați venit cu inițiative, ați organizat discuții, ați invitat artiști, ați invitat Dj, ați făcut ateliere, ați arătat filme, ați cîntat, dansat, ați devenit Dj… A devenit un loc al nostru comun.

The Show must go on și cu siguranță va continua! În toamnă vom începe să lucrăm la un nou spectacol, o co-producție cu Schauspielhaus Graz. În 2018 vom colabora cu Hebbel am Ufer din Berlin. Vom continua să facem ceea ce știm cel mai bine și ce ne place cel mai mult- teatru. Teatru politic, teatru documentar, teatru care vorbește despre noi, despre problemele noastre… Și de ce nu, la un moment dat vom găsi un alt spațiu care să ne găzduiască.

Și da!!! Spălătorie a fost pentru multă lume în primul rînd Dan, Data, Cristi, Rusu… după erau dj-iii, Gonzo &co…

Cu Data, cu Gonzo, cu Rusu și LADY KAKA/ LAZY GAGA vrem să ne petrecem ultima noapte în spălătorie…

Telegram