Tatiana Verega – moldoveanca care a dansat la Super Bowl 2017, despre cariera sa în SUA
Telegram

Tatiana Verega este moldoveanca care își creează de 5 ani cariera în lumea dansului în SUA. Recent, a evoluat la festivitățile organizate în duminica Super Bowl 2017 – meciul pentru campionat de fotbal a National Football League, care a avut loc în Houston, Texas. Despre succese, scopuri și pasiunea pentru dans, aflați în acest interviu.

Tânăra a început să danseze la vârsta de cinci ani, iar pasiunea pentru dans a motivat-o să se dezvolte în acest domeniu, să își demonstreze talentul la diverse competiții sportive și să-și îmbunătățească aptitudinile la traininguri și cursuri la care a mers pe parcursul anilor.

 

După ce am vizionat filmul „You got served”, am înțeles că vreau să dansez Hip-Hop/Breakdance. Am luat o decizie rapidă, dar nu regret deloc! De la „Codreanca” am plecat în colectivul „Miraj”, unul foarte recunoscut pe atunci.

Tatiana a făcut parte, pe parcursul anilor, din diverse grupuri de dans, printre care câteva de acasă – Codreanca Dance Sport Federation Moldova, Show Ballet „Space” Moldova, Rusia – Model 357 Dance Studio Russia Moscow și o mulțime din SUA, în unele fiind membră și la momentul actual – KreativMndz Dance Academy (Los Angeles), Millennium Dance Complex (Los Angeles), The Pulse Dance Convention, BuildaBEAST Experience (Los Angeles), Soreal Performing Arts Center (Houston), SoundBox Studios (Houston) și altele.

A început să călătorească prin diverse țări ale lumii, descoperind alți dansatori și echipe. La vârsta de 16 ani, tânăra deja antrena grupuri de copii, fapt care i-a plăcut mult și a ajutat-o să acumuleze experiență.

Acum dansez multe stiluri de dans, de la Ballroom, Modern, Hip-Hop, Breaking, Krump, Locking and Popping, până la Ballet, dacă este nevoie. Încerc să fiu universală, deoarece un dansator profesionist se consideră acel care este capabil să danseze orice stil, în special aici, în State.

Artista a decis să plece în SUA în anul 2012, iar în 2013 Tatiana Verega a deschis propriul studiou de dans numit „DLS Dance Studio”, unde a început să antreneze copiii de la nivelul zero. Câteva dintre performanțele elevilor Tatianei pot fi văzute aici și aici.

Am înțeles că industria de dans în Moldova a fost puțin limitată și am vrut ceva mai mult decât să particip la câteva competiții. Am venit direct în Houston, Texas. Recent, echipa mea de dans a ocupat locul 3 și de două ori locul 4 la „World Of Dance”, una dintre cele mai vestite și puternice Hip-Hop competiție, atât în America, cât și în Europa. Doar echipele profesioniste intră în concurs.

Coregrafia a devenit cea de-a doua pasiune a sa, întrucât afirmă ferm că nu ar putea alege una dintre ele – preferă să fie atât dansatoare, cât și coregraf. Tânăra menționează că a avut ocazia să călătorească în Los Angeles, unde sunt cei mai puternici profesioniști în domeniu.

Să fii doar un dansator bun în State nu e suficient. Este mult mai complicat. Dacă ai un scop mai mare decât doar să dansezi în sala ta de dans atunci „Succese”. Fiecare dansator aici încearcă să se dezvolte cât mai mult posibil. Eu am participat la o mulțime de masterclass-uri, workshop-uri, casting-uri și plus la acestea e nevoie de un CV puternic. Fiecare casting este extrem de greu de trecut, pentru că concurența este între mii de dansatori și doar câțiva trec cu success. Încerc să nu neglijez nici un casting la care am șansa să particip.

De curând, Tatiana a avut ocazia să participe la castingul pentru Super Bowl 2017, desfășurat chiar în orașul unde este stabilită – Houston. A mers alături de alți circa 700 de dansatori, dar a fost selectată printre cei 60 care au evoluat în cadrul evenimentului de duminică, 5 februarie.

Am fost foarte fericită! Îndată am fost angajată ca dansatoare profesionistă la Super Bowl Pre-Game Party și After party pentru campionii jucători și pentru oameni celebri precum John Legend, Ludacris, Pitbull, Lil Wayne și Bruno Mars, care deja se relaxau și sărbătoreau după meci. Nu am dansat la Half Time Show cu Lady Gaga pe scenă, dar va rămâne drept scopul meu principal pentru anul viitor. Muncesc din greu la moment ca să dansez în curând pentru artiștii americani. Mai am doar câțiva pași până îmi voi atinge scopurile!

Zilnic, Tatiana antrenează câte 5-7 clase pe zi la studioul său de dans, deasemenea predă lecții la diferite școli din oraș. La fel, o altă activitate care îi ocupă o mare parte din timpul liber este fitnessul – antrenor de Zumba Fitness, Personal Trainer și Boot Camp certified Instructor. Ne destăinuie că le reușește pe toate, chiar dacă deseori nu are timp măcar să mănânce.

În două săptămâni plec în Los Angeles pentru „KreativMndz Dance Academy” la care am fost acceptată în urma unui alt casting. Această academie antrenează un anumit număr de persoane care doresc să danseze pentru artiștii americani. După cum am menționat anterior, acesta rămâne scopul meu principal!

Vreau să dansez pentru Usher, Chris Brown, Lady Gaga, Janet Jackson, Missy Elliot, Beyonce și mulți alții. Nu mă voi opri până nu voi fi acolo unde îmi doresc. Am ajuns departe prin munca și efortul pe care l-am depus. Sunt doar câțiva pași până acolo!

Aș reveni cu siguranță acasă, dar nu permanent. Aș vizita familia și prietenii, îmi este dor de ei. Am avut o viață plină de momente frumoase în Chișinău, Moldova. Îmi iubesc patria și casa, dar la moment sunt concentrată pe cariera mea. Sunt foarte recunoscătoare pentru atenția și susținerea familiei și a prietenilor!

Dansatoarea are To-Do list impunător pentru noul an, preselecții la care planifică să meargă, iar despre succesele ce urmează ne va povesti cu siguranță. Ținem pumnii pentru Tatiana Verega! Mai jos puteți urmări câteva premii și performanțe pe care le-a înregistrat pe parcursul anilor:

  • Super Bowl Houston 2017 / Dansatoare
  • The Pulse Finale Dallas 2016 / Dansatoare
  • Grand Opera House Dance Extravaganza 2016
  • Dancing Dolls Winter Show 2015 / Choreograph
  • 2010 Fabrica de Staruri / Dansatoare cu colectivul de dans “Space”
  • 2016 4th place – Choreographer – World of Dance Houston “ DLS Dance Crew”
  • 2016 4th place – Choreographer – World of Dance Dallas “ DLS Dance Crew”
  • 2015 3rd place – Choreographer – World of Dance Houston “DLS Dance Crew”
  • 2015 3rd place – Dancer – World of Dance Dallas “Wyldstyl Dance Team”
  • 2012 1st place – Dancer – Hip-Hop International Dance Championship
  • 2011 1st place – Dancer – Street Dance Moldovan Championship
  • 2011 1st place – Dancer – International Dance Championship FDMEM
  • 2010 1st place – Dancer – Hip-Hop National Moldovan Championship
  • 2010 3rd place – Dancer – The Open Championship of Ukraine
  • 2008 1st place – Dancer – Hip-Hop National Moldovan Championship
  • 2007 3rd place – Dancer – Hip-Hop Battle “Street Dance Fest” IDF
  • 2006 1st place – Dancer – Hip-Hop Moldovan Championship IDF

Autor text: Eugenia Tataru

Sursă: Locals.md

Telegram

Что ещё почитать: