Scuarul Cehov are nevoie de contribuția ta pentru instalarea a patru bănci noi
Telegram

Scuarul Cehov din Chișinău are nevoie de contribuția celor care nu pot rămâne indiferenți. De curând, băncile instalate au fost vandalizate, iar Victor Chironda, activistul care a desfășurat proiectul de amenajare a scuarului, solicită ajutor prin intermediul campaniei de crowdfunding pe Guvern24.

Reamenajarea și revalorificarea Scuarului Cehov, spațiul public aflat în fața Teatrului „A.P. Cehov” din Chișinău, a început în 2014, atunci când un grup de voluntari a desfășurat o campanie de colectare de fonduri. În urma acesteia, s-au adunat 15 mii de euro, care au fost repartizați pentru achiziționarea mobilierului urban de fontă: bănci, coșuri pentru gunoi, felinare și bariere pentru protecția trotuarului. De asemenea, a fost amenajată o peluză cu sistem de irigare automat.

„Pe 17 aprilie 2017, câteva dintre băncile din scuar au fost vandalizate de persoane necunoscute. Acesta nu este primul act de vandalism a mobilierului urban din Chișinău, însă faptul că au fost distruse băncile procurate din banii donați de oamenii care își iubesc orașul ne-a motivat să lansăm această mini-campanie prin care ne propunem să reparăm în comun daunele provocate”, menționează Victor Chironda.

Scopul campaniei este de a colecta 15 mii de lei pentru cumpărarea a patru bănci, ce vor fi amplasate în scuar.

Pentru a permite tuturor să contribuie la campania anti-vandalizare, donatorii sunt rugați să limiteze suma maximă a unei donații la 10 euro (sau 200 lei), întrucât nu este importantă suma donată, ci mesajul transmis de fiecare contribuitor.

„Să arătăm vandalilor că nu pot ei strica cît putem noi construi. Băncile stricate le vom repara singuri, fără bani suplimentari.”

Donează aici.

Telegram