O nouă filă a poveștii EBEC R&RM se scrie la Chișinău
Telegram

Organizația studențească BEST Chișinău vă invită pe data de 7-9 aprilie la Tekwill, unde va avea loc etapa regională a competiției inginerești EBEC România și Republica Moldova.

Cea de-a VI-a ediție a competiției adună la Chișinău câștigătorii EBEC a etapelor locale din Brașov, București, Cluj-Napoca, Iași și, respectiv, Chișinău, aceștia vor concura pentru a reprezenta România şi Republica Moldova la etapa finală din Brno, Cehia.

Pe lângă cele 10 echipe participante la secțiunile Team Design şi Case Study, în acest an la deschiderea oficială a evenimentului, care va avea loc vineri, 7 aprilie, la orele 14.00, va avea loc Show and Tell.

Show and Tell este o activitate unde ai ocazia să cunoști proiecte inedite ale studenților și absolvenților de la Universitatea Tehnică din Moldova din diverse domenii, precum: Mecanică, Electronică, IT, Arhitectură etc.

Cele 7 proiecte cu care puteți face cunoștință la această ediție sunt:

  1. Nao Robot – object recognition

Robotul NAO pe nume Frank,este un robot umanoid, „ajutat” de 25 de motorașe să execute mișcări specifice omului. Proiectul prezentat de studentul UTM Sergiu IONIŢĂ, este un proiect prin care robotul Frank poate indentifica anumite obiecte și le numește.

2. Design Scaune “Contrapposto”

Naghirneac Roman ne va povesti despre doua scune din metal, lemn si piele, create de el si Gramatschii Andrei, cu care au participat si castigat Concursul National de Design Mobilier din Romania in 2016.

3. Internetul Tuturor Lucrurilor. Wireless Board

Nicolae Butnari, student al facultății de Calculatoare, Informatică și Microelectronică, vine cu un proiect care este un exemplu al posibilităților IoT-ului (Internet of Things). Fiind alcătuit dintr-o placă cu module de comunicare ca Wi-Fi, Bluetooth și Zigbee, și din patru kituri de senzori ce pot fi plasați oriunde în cameră, cu ajutorul lor se poate de monitorizat date ca: temperatură, umiditate, luminozitate, bioxid de carbon, nivelul de zgomot și prezența obiectelor/indivizilor în cameră prin raze infraroșu. Iar toate aceste date pot fi vizualizate atât de pe LCD-ul instalat pe placă, cât și de pe o pagină web (PC/smartphone).

4. Prototip de mașină electrică autonomă

Echipa MicroWire formată din studenții facultății de Calculatoare, Informatică și Microelectronică: Halmagea Alexandru, Balaban Eugen, Vasiliu Gheorghe, Oprea Artur ne vor prezenta un prototip de mașină electrică autonomă pe care au realizat-o în afara orelor.

5. Planable – proiect din IT

Nicolae Gudmac, fost student al Universității Tehnice a Moldovei, ne va vorbi despre – Planable, o unealtă care creează un mediu de lucru pentru specialiștii social media din agenții, care lucrează direct cu brandurile mari.

6. Concept arhitectural

Iaconi Cristian, student al Facultății de Urbanism și Arhitectură ne va prezenta un concept de edificiu arhitectural, mai putin realistic, cu alte cuvinte un model pentru dezvoltarea creativitatii.

7. Cameră termală

Andrian Jurat, student la Inginerie și Management în electronică și telecomunicații , ne va prezenta o cameră termală făcută de el și alți colegi în laborator pe baza senzorului de unde infraroșii de la FliR cu rezoluția 80×60.  Scopul ei de bază fiind monitorizarea eficienței răcirii a dispozitivilor electronice (defapt  domeniul de utilizare poate fi mult mai larg).

 

Aceştia sunt studenţi care ne vor prezenta proiectele la secţiunea de Show and Tell din cadrul evenimentului EBEC România și Republica Moldova realizat cu susținerea partenerilor generali Universitatea Tehnică din Moldova, Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida) în cadrul Proiectului ”Dezvoltarea Centrului de Excelență în domeniul TIC” și Groupe Renault.

 

European BEST Engineering Competition este un eveniment care se adresează studenţilor interesaţi să dea viaţă unor idei igenioase, atât din domeniul tehnic cât şi din cel al marketingului sau al managementului.  

 

Telegram

Что ещё почитать: