DE CE AI AVEA NEVOIE DE SMARTWATCH-uri, BRĂȚĂRI-FITNESS SAU ALTE GADGET-uri INTELIGENTE?
Telegram

Noi cei de la Locals, deși mai puțin sportivi, am decis totuși să încercăm pe pielea noastră aceste accesorii inteligente. De aceea, vă invităm să vedeți și voi această experiență interesantă, dar necesară, pentru a vă decide dacă într-adevăr aveți nevoie de ele.

 

  • 1. Ce accesorii am testat?
  • 2. Pentru ce ați avea nevoie de un smartwatch și tracker, dacă pașii vă sunt calculați de telefon, și, dacă, în general, nu aveți un stil de viață sportiv?
  • 3. Ce pot face noile modele?
  • 4. Ok, cu acestea ne-am mai iluminat. Dar ce sunt dronele și camerele de acțiune?
  • 5. Concluzie!
1. Ce accesorii am testat?

Totul s-a întâmplat într-o zi caldă și frumoasă de sâmbătă, atunci când a început aventura cu atâtea accesorii, unul mai inteligent decât altul, toate experimentate de noi: fitness tracker-uri, smartwatch-uri, camere de acțiune și două drone.

Fitbit charge 2

Fitbit Alta Hr

Garmin Fenix 

Garmin Vivosmart 3

Nilox action cam EVO 4K

Parrot mini drone mambo

Parrot drone bebop 2 FPV

2. Pentru ce ați avea nevoie de un smartwatch și tracker, dacă pașii vă sunt calculați de telefon, și, dacă, în general, nu aveți un stil de viață sportiv?

Și noi ne-am pus aceeași întrebare, atunci când am ajuns în parc, unde avea loc un eveniment sportiv și unde fiecare al doilea purta câte o brățară fitness.

O persoană cu un fitness-tracker pe mână este, fie una care are grijă de sănătatea sa și își urmărește cu mare grijă programul său de antrenament, fie că tinde să fie ca cineva, care urmărește cele mai noi tendințe a unui stil de viață activ.

Chiar dacă nu vă ocupați deseori cu sportul, puteți să vă urmăriți activitatea fizică în regim non-stop. În afară de calcularea pașilor și a caloriilor arse, fitness tracker-ul poate să vă urmărească ritmul bătăilor inimii, regimul alimentar și cel al somnului, precum și să vă reamintească când trebuie să vă faceți exercițiile fizice.

Smartwatch-ul sau ceasul inteligent include în sine funcțiile unui tracker, dar și alte funcții, una din ele fiind accesul rapid la mesajele venite la telefon. Ah, da, să nu uităm și de funcția de bază a unui ceas – vizualizarea orei.

Smartwatch-ul este un accesoriu fantastic, care completează un smartphone. Un ceas inteligent pe mână reprezintă imaginea unui om activ și modern, care iubește confortul și care cunoaște în ce constă inteligența acestor accesorii.

Iată care sunt primele impresii.

3. Ce pot face noile modele?

De exemplu, modelul FitBit Alta HR Premium, pe lângă funcțiile sale de bază, mai poate calcula și ritmul cardiac, urmări regimul alimentar și cel al somnului. Iar în brățară este inclus un program, care funcționează ca un antrenor personal, aducându-ne aminte de timpul exercițiilor fizice.

Fitbit Alta HR funcționează în tandem cu dispozitivele din iPhone, Android și Windows Phone. Adică, accesoriul este funcționabil, dacă aveți acces la un software.

Iar pentru urmărirea unei statistice mai în detaliu, folosiți aplicația Fitbit (GooglePlayiTunesMicrosoft), care vă va oferi o informație clară despre starea actuală a sănătății și despre nivelul de pregătire a corpului pentru activitatea fizică.

Modelul reînnoit Fitbit Charge 2 include în sine atât zeci de funcții noi, precum și cele vechi, dar îmbunătățite considerabil.

Printre funcțiile inovative de bază se numără și posibilitățile de a include “pauză” în timpul procesului de antrenare, de a controla respirația, de a include modulul “Nu deranjați”, ecranizarea reînnoită a ritmului inimii, afișarea pe ecran a stării bateriei, precum și noua interfață cu vizualizarea ceasului pe ecran.

Brățara fitness Vivosmart 3  prezentat de Garmin a devenit și mai accesibilă de folosit prin introducerea funcției de calculare a seriilor de repetări al mișcărilor fizice din timpul antrenamentului, prin urmărirea indicatorilor stării de sănătate, inclusiv urmărirea non-stop a nivelului de stres, dar și calcularea timpului de executare a exercițiilor pentru respirație.

Întorcându-ne la subiectul cu ceasurile inteligente, cel oferit de Garminmodelul Fenix 5 – include în sine funcția a mai multor tipuri de antrenamente. Mai mult, acest ceas conține și un GPS, care îl puteți accesa direct pe ecranul ceasului.

Ceasul poate fi sincronizat cu un smartphone și poate să ecranizeze inclusiv apelurile intrate, mesajele și e-mail-urile.

La fel, acesta este compatibil cu programul Connect IQ, care oferă posibilitatea de adaptare atât cu ceasul cât și cu aplicația Face It, oferând posibilitatea de a folosi orice imagine pentru afișarea sa pe desktop. Modelele cu sticlă de safir conțin Wi-Fi inclus, ceea ce oferă posibilitatea de a face upload al antrenamentelor într-o agendă specială direct în Garmin Connect. Mai mult, în regim de smartwatch, Fenix 5 poate funcționa până la 2 săptămâni, iar în cel de antrenare cu GPS-ul activat – până la 24 de ore.

4. Ok, cu acestea ne-am mai iluminat. Dar ce sunt dronele și camerele de acțiune?

Din start am crezut că camerele de acțiune reprezintă un subiect mult mai sportiv decât cel al dronelor, care pot fi folosite de oricine. Astfel, pentru a le descoperi mai îndeaproape, ni s-a oferit posibilitatea să folosim dronele primite pentru câteva zile, încercând de a filma și un mini-video.

Primul încercat a fost modelul de mini-dronă Parrot Mambo

Anume acest model a făcut ca dronele să obțină așa o mare popularitate. Nu este un model sofisticat dedicat sarcinilor profesionale, actualmente fiind produs pentru utilizarea mai mult în masă cum ar fi modelul Mambo, ce poate fi folosit chiar și de copii.

Pentru cei care sunt deja cunoscuți cu dronele, Parrot a dezvoltat un alt model Bebop 2, care este prezentat împreună cu ochelari VR și Sky Controller și care a atras atenția mai multor amatori de aceste accesorii.

Acest model cântărește mai puțin de 500 grame și poate fi utilizat până la 25 de minute cu ajutorul acumulatorului încărcat. Mai mult, el vine cu o telecomandă Parrot Skycontroller, cu care drona poate fi la maximum controlată, iar ochelarii vă vor oferi cele mai reale impresii ale zborului filmat.

Iar cei care propun camera de acțiune Nilox action cam, un model destul de accesibil financiar, au lansat versiunea cu posibilitatea de filmare în dimensiunea 4K nilox action EVO 4K.

Compania Nilox a fost fondată în Italia în anul 2005. De atunci au trecut 12 ani, timp în care Nilox a devenit un brand, ales de aproape toți sportivii din întreaga lume. Bunăoară, camera Nilox poate fi văzută chiar și la moto-pilotul Marc Márquez. Camera Nilox action EVO 4K filmează în mod standart 25 de cadre, cu rezoluția imaginii de 14 MP cu unghiul de vizualizare de  170°. Camera mai conține și modulul Wi-Fi, dar și aplicația specială Control Your EVO 4k+.

Setul conține și o husă waterproof cu posibilitatea de filmare pentru o perioadă de până la 2,5 ore.

Este foarte important să știți ce anume vreți să filmați atunci când alegeți o cameră de acțiune, fie că este vorba de filmarea activitățile fizice extreme, fie că este vorba de filmarea momentelor petrecute cu familia. Anume acest criteriu stă la baza selecției vreunui model, atrăgând atenția atât la funcțiile acestuia, cât și, evident, la preț.

 

5. Concluzie!

Deci, până la urmă, totul depinde de preferințele, de necesitățile, de stilul de viață și de posibilitatea financiară ale fiecăruia. Să nu vă mirați dacă achiziționarea vreunui accesoriu inteligent vă poate schimba complet viața, iar procurarea unei drone vă poate influența chiar și schimbarea de job. Vreți să ieșiți din rutina zilnică? Aspectul exterior și posibilitățile funcționale ale accesoriilor inteligente vă pot inspira. Astfel, anume folosirea dronelor ne-a inspirat să vă oferim acest articol sau chiar mai multe, în care vă vom arăta mai multe locuri descoperite de noi din Chișinău, care pot fi văzute exclusiv doar cu o dronă.

Și, apropo, la Orange veți găsi o serie întreagă de accesorii inteligente cu reduceri mari, pentru orice gust și stil de viață, pentru Dvs sau ca idee de cadou.

Telegram