Creșterea calității profesioniștilor IT începe prin instruirea profesorilor, la Tekwill Academy
Telegram

Ieri în incinta Centrului de Excelență în Domeniul TIC ”Tekwill”, 50 de profesori ai Universității Tehnice a Moldovei (UTM) au fost decernați cu certificate recunoscute la nivel internațional în domeniul Networking & Cyber Security (rețelistică și securitate informațională în rețea).

Evenimentul face parte din cadrul programului Tekwill Academy, o inițiativă educațională care oferă cursuri și instruiri tehnice pe tot parcursul anului. În cadrul acestei inițiative, în perioada mai – august 2017, câteva zeci de cadre didactice ale UTM au fost instruite gratuit în domeniul IT și, din 1 septembrie, deja predau cursuri autorizate CISCO Systems studenţilor Universităţii Tehnice a Moldovei.

Menționăm că programul de instruire, pe care l-au parcurs cadrele didactice, are drept scop consolidarea capacităților profesorilor în ceea ce privește instruirea tinerilor și formarea de cunoștințe teoretice fundamentale și dezvoltarea abilităților practice esențiale pentru un profesionist IT.

Suntem extrem de mândri de faptul că ați acceptat provocarea și că, în timp ce alți colegi de-ai dumneavoastră erau în vacanță, ați dedicat acele trei luni pentru instruirii, pentru a deveni și mai buni în ceea ce faceți. În afară de cursurile specifice, pe care le elaborăm pentru profesori, de instruire în IT, project management, CISCO, Java Fundamentals, ne propunem să lansăm neapărat un set de cursuri motivaționale. Pentru că, așa cum sectorul IT se dezvoltă în mod continuu, în ritmuri foarte accelerate, la fel și profesorii trebuie și merită să genereze idei noi și schimbări importante în educație, a spus Ana Chirița, Director Executiv al Asociației Naționale a Companiilor din Domeniul TIC, în timpul discursului de mulțumire adresat cadrelor didactice.

Ralierea procesului de instruire în domeniul IT la cerinţele angajatorilor se înscrie în rândul obiectivelor strategice ale Asociației Naționale a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC). Din acest motiv, ATIC promovează dezvoltarea sectorului TIC în Republica Moldova, inclusiv prin stabilirea parteneriatelor viabile dintre companiile private și instituțiile de învățământ din Moldova, pentru a îmbunătăți în timp calitatea și cantitatea absolvenților instruiți în domeniul tehnologiilor informaționale și ale comunicațiilor. În această ordine de idei, Tekwill Academy va continua programul de abilitare a cadrelor didactice din acest domeniu. Iar profesorii care și-au ridicat recent primele certificate CISCO Systems urmează să beneficieze și în continuare, în cadrul aceluiași parteneriat dintre ATIC și UTM, de cursuri gratuite de instruire, la niveluri din ce în ce mai avansate.

Inițiativa Tekwill Academy se dezvoltă cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernului Suediei în cadrul Proiectului ”Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC” implementat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC.

Telegram