Video: Muzicienii din Moldova National Youth Orchestra au interpretat muzica din filmele renumite
Telegram

Tinerii muzicieni din Moldovan National Youth Orchestra au interpretat muzică de film în cadrul unui concert care a avut loc în Chișinău vineri, 29 iulie, la Teatrul Eugene Ionesco.

În cadrul evenimentului a răsunat muzica lui Hans Zimmer și John Williams. Au fost interpretate 10 coloane sonore semnate de cei 2 titani în materie de compoziție, extrase din 8 pelicule legendare precum „Pirates of the Caribbean”, „Gladiator”, „Harry Potter”, „Star Wars”, „Schindler`s List”, „Jurassik Park”, „Home Alone” și „Indiana Jones”.

mnyo
Concertul a fost susținut de un ansamblu simfonic deplin, enumerând 36 tineri muzicieni ce își fac studiile în Moldova, Germania, Marea Britanie. Dirijor și director MNYO: Andriano Marian. Compozitori asistenți: Vitalie Mosiiciuc și Marian Ungur.

 

Ediția concertelor de vară 2016 cuprinde 6 concerte inedite în perioada iulie – august, printre care „Muzică de Film”, Concert Open Air la Cetatea Soroca, Recital alături de Valentina Nafornița și un concert grandios la Filarmonica din Kiev.

Unul din slogane ale ediției 2016 este „Vara celor 100 tineri muzicieni”, care presupune numărul record de beneficiari din țări ca Moldova, România, Ucraina, Letonia, Belarus, Elveția și Olanda. De asemenea, ediția 2016 presupune schimbarea titulaturii orchestrei în Moldovan National Youth Orchestra după 6 ani alături de numele Chișinău Youth Orchestra.

Telegram