Un student din Chișinău a lansat proiectul fotografic „Carnetul și Pământul”
Telegram

„Carnetul și Pământul” – proiectul fotografic al tânărului Vergil Caliga, care își fotografiază carnetul de student pe fundalul destinațiilor sale turistice.

Vergil este student în anul doi la Academia de Studii Economice a Moldovei, Facultatea Business și Administrarea Afacerilor, Specialitatea Marketing și Logistică. Carnetul său a devenit protagonistul unui nou proiect creativ în timpul unei escapade în Grecia, în primăvara anului 2016. În colecția sa s-au acumulat 23 de imagini, istoria cărora o puteți descoperi în acest articol.

vergil-caliga-carnetul-si-pamantul-2

„Proiectul a început în Grecia, cu un pelerinaj spre Muntele Athos, prima fotografie fiind captată acolo. Următoarele redau atât priveliștile din Chalkidiki, pe brațul estic a peninsulei, cât și clădirile cu o arhitectură frumoasă și veche”, afirmă Vergiliu.

De curând, carnetul său de student a traversat oceanul și a ajuns pe continentul american. Noul anturaj a servit drept o sursă de inspirație și subiectul multor fotografii.

carnetul-si-pamantul-vergil-caliga-17

 

„În vara acestui an am călătorit în SUA și, desigur, am luat carnetul cu mine, pe care l-am fotografiat pe fundalul avionului în care urma să zbor, pe fundalul renumitei plaje Miami Beach și pe cel al unui oraș gigant și frumos – Chicago. Am urcat chiar și în cea mai înaltă clădire din oraș – SkyDeck și am făcut o poză de sus.”

carnetul-si-pamantul-vergil-caliga-20

 

Destinațiile de vis ale lui Vergil sunt orașele mari și luminoase din Statele Unite, precum sunt Las Vegas și Los Angeles.

„După părerea mea, călătoria este cea mai bună invenție a omenirii. Fiind student, încerc să beneficiez de aceasta, căci printr-o călătorie obții atât experiență, cât și emoții plăcute, diferite de altele.”

carnetul-si-pamantul-vergil-caliga-21

 

Potrivit spuselor tânărului student, proiectul „Carnetul și Pământul” va continua atât timp cât va stârni interes oamenilor și ceea ce face îi va aduce zâmbetul pe față.

„Mă consider o persoană care nu stă pe loc și nu așteaptă să cadă ceva din pod. Mă implic doar în ideile pe care eu le generez, deoarece așa am obișnuit de mic.”

carnetul-si-pamantul-vergil-caliga-13

 

„Moldova e patria mea, banal spus, dar prin cuvintele astea se înțeleg multe și mă mândresc că m-am născut aici. Îmi iubesc țara și orașul meu. În alte țări pot sta maximum o lună, după care îmi vine un dor enorm față de casă. Pe viitor voi rămâne în țară și voi continua afacerea părinților.”

vergil-caliga-carnetul-si-pamantul-1

 

„Pe studenți i-aș îndemna, desigur, să călătorească cât mai des, fără frică, căci călătoria în exces nu provoacă daune sănătății. Și, desigur, să se întoarcă acasă, pentru că noi suntem Viitorul”, conchide Vergil Caliga.

carnetul-si-pamantul-vergil-caliga-22

 

carnetul-si-pamantul-vergil-caliga-19

 

carnetul-si-pamantul-vergil-caliga-16

 

carnetul-si-pamantul-vergil-caliga-15

 

carnetul-si-pamantul-vergil-caliga-14

 

carnetul-si-pamantul-vergil-caliga-13

 

carnetul-si-pamantul-vergil-caliga-12

 

carnetul-si-pamantul-vergil-caliga-11

 

carnetul-si-pamantul-vergil-caliga-10

 

carnetul-si-pamantul-vergil-caliga-9

 

carnetul-si-pamantul-vergil-caliga-8

 

carnetul-si-pamantul-vergil-caliga-7

 

carnetul-si-pamantul-vergil-caliga-6

 

carnetul-si-pamantul-vergil-caliga-5

 

carnetul-si-pamantul-vergil-caliga-4

 

carnetul-si-pamantul-vergil-caliga-3

 

carnetul-si-pamantul-vergil-caliga-2

 

carnetul-si-pamantul-vergil-caliga-1

 

Telegram

Что ещё почитать: