Trupa rock autohtonă The Wax Road a lansat primul lor videoclip la piesa „Do Things Right”
Telegram

Trupa rock autohtonă The Wax Road a lansat primul lor videoclip la piesa „Do Things Right”.

Videoclipul a fost filmat pe parcursul a trei zile în câteva săli ai Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău, într-o livadă care deschidea priveliștea unui lan de grâu și la baza „Fulger”.

„Do Things Right” este rezultatul colaborării între The Wax Road și VOLT Cinematography, după scenariul lui Vlad Bolgarin și producția Luciei Lupu.

Chiar dacă este primul lor clip, The Wax Road nu aleg niciodată căi ușoare, videoul nefiind o excepție. Cu suportul Ministerului Apărării și a Brigăzii de poliţie cu destinaţie specială „Fulger”, ce și-au adus aportul la realizarea acestui proiect, întreaga echipă a depus efort și, nu în ultimul rând – suflet, în crearea unui produs calitativ.

„Filmările videoclipului la baza “Fulger” au fost solicitate oficial și Ministerul Apărării alături brigada “Fulger” au fost peste așteptările noastre deschiși către o asemenea propunere. Pentru secvențele în livadă am adus o scenă și o mulțime de utilaj. Pe platou au fost 25 de persoane – un număr maxim pentru acest video.”

the wax road

 

Clipul are o durată de 7 minute, la fel ca și piesa. Echipa intenționat a păstrat-o așa, fără a o scurta și au creat un „film”, precum afirmă ei, un scurtmetraj care transmite o emoție și un mesaj.

„Clipul s-a transformat într-un scurtmetraj care redă bătălia cu sine însăși. Este abordată o tematică militară, în contextul unei lupte interioare, cu propriile temeri și obstacole în calea regăsirii de sine, iar eroii de pe câmpul de luptă înlocuiesc armele cu instrumente muzicale.”

Melodia este foarte dinamică, iar timpul zboară, întrucât 7 minute trec neobservate. Din această cauză băieți și-au dorit să realizeze un videoclip mai lung.

„Muzica nu înseamnă doar sunet. Acum este o strânsă legătură dintre auditiv și vizual. Noi am vrut să aducem un mesaj vizual puternic, să creăm o stare intensă.”

Finanțarea videoclipului vine direct de la participanți. The Wax Road a colaborat cu echipa Volt Cinematography și astfel cheltuielile au fost acoperite de ambele părți.

„Lansarea videoclipului reprezintă pentru noi the next level. Am muncit foarte mult, am schimbat interfața site-ului, am avut apariții media, care sunt la fel importante. Lucrăm asupra imaginii trupei și mai târziu veți putea vedea și un Making Of de la filmări.”

the wax road 1

 

Se pare că echipa nu se va opri la lansarea videoclipului pentru piesa „Do Things Right”. Tinerii planifică să uimească publicul cu noi lansări anul acesta, dar și cu un album muzical până la sfârșit de 2016.

„Ne propunem să facem artă și suntem bucuroși că am întâlnit lume cu aceleași viziuni. Nu vrem să prindem trendul, vrem să ajungem la spectator. Anul acesta planificăm câteva lansări de videoclipuri, iar până la sfârșitul anului urmează să descoperiți primul nostru album muzical. De asemenea, vom fi activi pe rețele de socializare, piesele noastre au devenit accesibile pe platforme muzicale ca Spotify, vom avea apariții media și vom fi difuzați la radio. Deja Cool Radio și Radio Trip din România au acceptat provocarea de a difuza o piesă cu durata de 7 minute”, conchide trupa The Wax Road.

De menționat că atât „Do things right”, cât și „Let me feel” sunt deja disponibile pe cele mai importante magazine online precum iTunes, Google Play, Amazon dar și service-uri de streaming precum Spotify, Deezer sau Tidal. Informații despre producția video și poze Making Of de pe platoul de filmare găsiți pe pagina web proaspăt lansată: http://thewaxroad.com.

razdelitel punktir

 

The Wax Rock este o tânără trupă din Republica Moldova creată în anul 2013 de Dan Timofei (Voice & Lead Guitar) și Victor Ceban (Drums), cărora li se alătură și Ion Tiuticov (Rhytm guitar), toți trei fiind elevi ai aceleiași școli de muzică. Formația se conturează când Cristi Budac (Bass guitar) acceptă să facă parte din trupă.

Astfel, pe 1 decembrie 2013, după doar 3 zile de repetiții, The Wax Road evoluează, pentru prima dată, la un concurs din Chișinău, unde ocupă locul întâi. De apreciat fiind faptul că în juriu se afla și Igor Dînga (producătorul formației Zdob și Zdub). Această performanță a constituit un impuls puternic pentru tinerii artiști, astfel încât, foarte curând trupa debutează cu primele piese în cadrul unor mici concerte locale.

Telegram