Tânărul pictor Eugeniu Gorean își va expune lucrările la Londra
Telegram

Tânărul Eugeniu Gorean, artist plastic din Moldova, renumit peste hotare pentru picturile sale în acuarelă, își expune în curând lucrările la o galerie de artă Portico din Londra.

„Am primit o invitație din partea Galeriei Portico să expun 30 de lucrări, pe care am acceptat-o cu entuziasm. Organizăm împreună un eveniment de artă, unde voi expune seria (Christmas edition) cu animale și o colecție de picturi dedicate Londrei.

Tind să cred că, pe lângă o promovare personală a tablourilor mele, voi promova și arta din Rebuplica Moldova. Încercăm mereu să prezentăm o altă fațetă a culturii noastre. La eveniment este invitată și diaspora noastră de la Londra”, afirmă Eugeniu.

eugeniu gorean (3)

Expoziția va fi deschisă până pe 30 aprilie.

Eugen Gorean are 24 de ani și este născut în Chișinău. Pasiunea sa pentru artă s-a înrădăcinat cu mult timp în urmă, întrucât a început a picta pe când era copil. La 15 ani însă pictura a devenit pentru dânsul o ocupație serioasă, asupra căreia s-a depus mult efort.

În anul 2007 am intrat la Colegiul de Arte „Alexandru Plămădeală” și apoi la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău”, relatează Eugen. „În 2014 am absolvit academia, Facultatea Arte plastice.

Picturile sale au fost expuse în țări precum Franța, Germania, Belgia, Italia, Portugalia, SUA și Rusia. A fost apreciat de renumiți artiști de peste hotare, mai experimentați ca el, care l-au invitat cu brațele deschise să se alăture cercului lor, cu statut egal.

eugeniu gorean (5)
 
eugeniu gorean (4)
 
eugeniu gorean (3)
 
eugeniu gorean (2)
 
eugeniu gorean (2)
 
eugeniu gorean (1)
 
eugeniu gorean (6)
 
eugeniu gorean (1)

Telegram