Echipa Soulmates și-a prezentat noua colecție de paltoane în cadrul proiectului fotografic „Basme despre suflet”
Telegram

Echipa de designeri ai brandului Soulmates și-a prezentat vineri, 26 februarie, noua colecție de vestimentație, redată prin prisma proiectului fotografic realizat cu ajutorul Nataliei Gârbu.

Valentina Furtună, Olga Scobioală, Irina Furtună sunt cele trei tinere care s-au remarcat printre localnici cu modele deosebite ale paltoanelor pe care le creează. Noua colecție, numită „Pana”, au decis să o arate publicului într-un mod special, fiind ajutate de fotografa Natalia Gârbu să făurească un proiect artistic numit „Basme despre suflet”.

La eveniment au fost prezentate fotografiile pe care le-au realizat în comun, evidențiind piesele vestimentare și ideea care a stat la baza noii colecții, cea de femeie-pasăre.

soulmates new collection (18)

 

„Colecția nouă este intitulată “Pana”, pornind de la simbolul păsării, cel al Soulmates, pana fiind o parte a sufletului. Am creat de această dată șase paltoane inspirate și croite după modelul cămășii vechi bărbătești, trei pulovere și două perechi de pantaloni. Am decis să facem un mix dintre gri închis, gri deschis și o pată de culoare galben-muștar. Broderia pe care am utilizat-o la paltoane reprezintă o pană stilizată care evoluează de la o piesă la alta, își modifică forma, culoarea și structura, precum sufletul se transformă pe parcursul vieții – o paralelă cu pasărea care își schimbă penajul. Colecția urmează să fie pusă în vânzare în magazinul Mara Woman și toți doritorii o pot vedea acolo. Toate piesele sunt în exemplar unic”, a relatat echipa Soulmates.

Ideea sesiunii foto și a filmulețul a fost dezvoltată de fotografa Natalia. Locul în care s-a desfășurat sesiunea este, de asemenea, special, în sânul naturii, situat în apropiere de Chișinău.

soulmates new collection (26)

 

circle (2)„Cred că totul a început de la anumite întrebări pe care ți le pui tu, ca om. În primul rând, despre ce este viața ta, cine ești tu, care este misiunea vieții tale și de ce ești pe acest pământ. Sunt întrebări care mă frământă pe mine în ultimul timp, cred că îmbătrânesc. Consider că Universul îți trimite oamenii potriviți de care ai nevoie și astfel au venit fetele cu propunerea de a face o colaborare. Discutam încă din octombrie despre acest proiect și iată că februarie ne-a dăruit o zi minunată cu soare în care a avut loc sesiunea, timp de 10 ore. Am selectat câteva obiecte simbolice: ușa este trecerea dintr-o lume în alta, stuful este ușurința sufletului, oglinda este un portalul dintre două lumi și pasărea, care suntem de fapt noi, cu firul de ață în mână și care vrea să înțeleagă încotro merge. Aceste poze sunt foarte personale atât pentru mine, cât și pentru fete și afișarea lor este un proces foarte intim”, mărturisește fotografa Natalia Gârbu.

Pe pagina evenimentului a fost publicat și un fragment de text intrigant, compus de Natalia, care te face să meditezi despre viață și să percepi mai bine ce a stat la baza colecției și a sesiunii foto.

soulmates new collection (33)

 

„Era odată ca niciodată o pasăre cu pene de aur, care toată viaţa sa îşi căuta rostul. Nu o interesa nici pădurea, nici înălţimile , nici mâncarea, nici propriile pene lucioase. Ea undeva auzise că există ceva care se numeşte suflet, însă ea nu ştia ce era acel ceva, cum arăta, unde se afla.
Într-o zi, cea mai dragă pasăre din pădure îi zise că sufletul e o piatră şi ca să-l simtă, trebuie mereu să o care după ea.
Ani întregi a purtat pasărea piatra după ea, nu mai zburase de mult timp şi cu greu se mai uita spre cer.
Până într-o bună zi vrând să prindă o rază de soare – s-a prăbuşit.Şi a căzut într-o groapă plină de noroi. A stat 6 zile în acea groapă, întretimp a apărut soarele şi i-a uscat aripile. În a şaptea zi pasărea s-a ridicat în aer să-şi caute piatra, dar zburând ea simţi aripile mai bine ca niciodată, razele care îi încălzea chipul, vântul care îi îndrepta penele.Şi ceva moale şi cald îi tremura sub coaste. Ea închise ochii, cu bucurie şi tristeţe în acelaşi timp, a cuprins văzduhul, mulţumindu-i.” 


„Este povestea mea”, ne spune Natalia, explicând că uneori ceea ce noi credem că este suflet, de fapt, nu este suflet.

„Eu m-am simțit acea pasăre care își târâie pietroiul după ea, neștiind că sunt căi mult mai ușoare de a se elibera de propriile dureri, propriile Ego-uri, propria importanță, deoarece noi vrem să ne simțim importanți și eu cu asta lupt, cu mine însumi”, conchide Natalia.

soulmates new collection (12)

 

Oaspeții au avut ocazia atât să admire fotografiile, cât și să savureze muzica live interpretată de Iulia Kirnițki, Nick Nicki, şi Sandu Cordonean, să se bucure de gustări și să ciocnească câte un pahar personalizat, pe care fetele de la Soulmates au desenat câte o pasăre care nu se repetă pe nici un alt pahar.

Urmărește mai jos poze de la eveniment:

Autor foto/text: Eugenia Tataru

Telegram