Sculpturi de zăpadă în Parcul Dendrariu: Chișinăuienii s-au distrat creativ
Telegram

Poiana Parcului Dendrariu din sectorul Buiucani a devenit astăzi, duminică, 10 ianuarie, locul unde chișinăuienii și-au dat frâu liber imaginației și creativității și au sculptat diverse figuri în zăpadă.

Adulții, de rând cu copiii, ajutați de uneltele pe care le-au adus cu ei de acasă, printre care cuțite, linguri, lopeți, cutii, fierăstraie, căldărușe și, nu în ultimul rând, mănuși, au participat la cea de-a treia ediție a evenimentului numit „Chișinău Snow Sculpt”.

chisinau snow sculpt 2016 (2)

Timpul prielnic de afară pentru lipire și sculptare a adunat lume care, timp de câteva ore, au modelat entuziasmați omătul, creând oameni de zăpadă, animale, obiecte și personaje din filme.

chisinau snow sculpt 2016 (9)

Marina:

„Am venit aici cu familia. Soțului meu îi plac foarte mult tancurile și din acest motiv am ales să sculptăm unul de model KV1, preferatul lui. Este ceva interesant, lumea din jur apreciază, în special copiii se bucură, se fotografiază și recunosc din prima că sculptăm un tanc. Instrumentele pe care le-am utilizat sunt o spatulă și o căldare, iar zăpada o lipeam cu mâinile, deoarece vremea de afară este chiar bună. Participăm pentru prima dată la acest eveniment și anul viitor vom veni cu siguranță.”

Ivan este un tânăr care, ajutat de prietenul său, a creat în poienița din parc sculptura unui vestit personaj dintr-un film îndrăgit în toată lumea.

chisinau snow sculpt 2016 (10)

Ivan:

„Sculptez un erou din vestitul film “Războiul stelelor”. Cred că oricine care nu a crezut că e o bufniță – l-a recunoscut. Oamenii vedeau în sculptura mea fie o bufniță, un spiriduș, sau un tanc. Am ales acest personaj la ghici, căci nu sunt un fan înrăit și sculptez pentru prima dată. Mi-am dorit să particip, deoarece este o ocazie bună de a petrece câteva ore la aer curat și sper că voi mai veni edițiile următoare. Am utilizat doar o lingură, un cuțit și două mâini foarte înghețate, pentru că am lucrat fără mănuși.”

Un set de piese de șah este o compoziție la care a muncit o familie întreagă – părinții și cei patru copilași ai lor. Unul dintre băieți, David, și-a împărtășit impresiile despre prima sa participare la acest eveniment.

chisinau snow sculpt 2016 (14)

David:

„Sculptăm un set de piese de șah: regina e mama și cei patru copii sunt patru pioni. Am ales aceste figuri deoarece îmi place șahul și nu sunt doar un amator. Am avut nevoie de o lingură, o tavă, un fierăstrău, o căldărușă și cutii. Nouă ne place foarte mult să sculptăm și, dacă venim la anul, invităm și prietenii cu noi.”

Printre figurine s-au putut vedea și tradiționalii oameni de zăpadă pe care am învățat a-i sculpta de mici, dar ceea ce a atras privirile a fost omul de omăt cu picioarele „în nori”.

chisinau snow sculpt 2016 (17)

Natalia:

„Am încercat să facem ceva interesant și neobișnuit. La toți oamenii de zăpadă sunt treji după Anul Nou, dar al nostru este puțin turmentat, cu picioarele în sus de bucurie. Pentru a-l îmbrăca am utilizat papucei pentru copii, mănuși, ochelari, un morcov în loc de nas. Este captivant și distractiv pentru copii pe timp de iarnă. Am venit împreună cu soțul și fiica și ne-a plăcut mult.  Este pentru prima dată și anul viitor venim la sigur. Urmărim atent evenimentele ce au loc în orașul nostru.”

Iată câteva poze de la ediția a treia a evenimentului „Chișinău Snow Sculpt”:

Autor foto/text: Eugenia Tataru

Telegram