Proiectul „Donate a Bench” – dăruiește o bancă parcurilor din Chișinău
Telegram

AO „Parcurile Viitorului” a lansat proiectul „Donate a Bench” prin care îndeamnă chișinăuienii să contribuie la îmbogățirea parcurilor din Chișinău cu bănci de șezut.

Inițiative de acest gen au avut loc în țări precum SUA, Canada, dar și în vecina Ucraina, unde au fost instalate asemenea bănci în parcul Universității din Kiev, care au inspirat-o pe președintele organizației „Parcurile Viitorului”, Ana Șandra.

„Ne așteptăm ca oamenii, îndemnați de dorința de a marca vreun eveniment important în viață și totodată fiind empatici cu situația tristă a parcurilor noastre, să doneze scuarurilor și parcurilor orașului o bancă de parc. Noi cu mare drag i-am găsi un loc demn și un design pe potrivă”, afirmă Ana pentru Locals.

Organizatorii își asumă responsabilitatea pentru executarea lucrărilor. Doritorii (care pot fi atât persoane fizice, cât și organizații) doar își vor asuma cheltuielile și vor obține o evidență foarte clară a cheltuielilor. Banca donată va conține pe ea o plăcuță cu mesajul solicitantului și numele acestuia. Impactul este implicarea fiecăruia în amenajarea și îngrijirea parcurilor și ale zonelor de odihnă din oraș. Modele de bănci vor fi pe cât de comode, atât de inedite, cu un design și aspect estetic deosebit.

La derularea proiectului s-au implicat și câțiva agenți economici locali. Nu a fost fixată o dată limită pentru acest proiect, iar organizatorii prevăd că acesta ar putea dura unul- doi ani sau chiar mai mult.

„Soarele a devenit mai luminos și mai călduros, iar în curând copacii vor îmbrăca straiele verzi de vară. Câtă plăcere putem primi, odihnindu-ne la umbra copacilor, într-o zi însorită… Din păcate, în oraș, avem prea puține spații amenajate cu bănci. Acestea sunt mai aglomerate doar în parcurile centrale, și rare în celelalte parcuri. Fiind inspirați din exemplele țărilor vecine și de viziunea noastră, inițiem proiectul „Donate-A-Bench”. Oricine dorește poate dărui parcurilor o bancă cu vreo anumită ocazie. Astfel, numele celui ce a făcut gestul generos va fi văzut și apreciat de toți. O facem pentru noi și pentru cei dragi!”, scriu membrii organizației. „În memoria celor dragi, în scopul susținerii apropiaților sau pur și simplu pentru a dărui parcului o bancă cu o dedicație. Ele vor aduce nu numai plăcerea de a te așeza pe o bancă frumoasă dar și a lăsa în inima oamenilor niște emoții dintre cele mai călduroase.”

Iată câteva exemple de bănci instalate în cadrul proiectelor asemănătoare în diverse țări ale lumii:

 

donate a bench parcurile viitorului (1)

donate a bench parcurile viitorului (2)

donate a bench parcurile viitorului (3)

donate a bench parcurile viitorului (5)

donate a bench parcurile viitorului (6)

donate a bench parcurile viitorului (7)

 

Menționăm că anterior cu suportul AO „Parcurile Viitorului” a fost amenajat Scuarul Petru Rareș din Chișinău, în care s-au instalat bănci create de designerul Mihai Stamati.

Date de contact:

Facebook: Parcurile Viitorului

E-mail: [email protected]

Facebook Președinte AO „Parcurile Viitorului: Ana Sandra

Site: parcurileviitorului.md

 

Foto: Facebook/Parcurile Viitorului

 

Telegram