POT Music face crowdfunding pentru a produce prima Compilație de Muzică Alternativă din Moldova
Telegram

POT Music a lansat o campanie de crowdfunding cu scopul de a colecta o sumă suficientă de bani încât să producă prima Compilație de Muzică Alternativă din Moldova, care va include piesele mai multor trupe tinere ce sunt la început de cale.

POT este un proiect muzical din Republica Moldova, care a început în 2014, pentru a ajuta și a încuraja trupele tinere să-și aducă muzica în fața unui public mai larg.

Acesta acționează ca o platformă de decolare oferind acces artiștilor începători la scene, cunoștințe din industria muzicală și o rețea de oportunități cu profesioniștii din domeniu. De la bun început, 25 de trupe au avut posibilitatea de a evolua pe o scenă vie și să-și arate talentele lor în cadrul Concursului POT Music.

pot music (3)

 

 

Potrivit echipei POT, compilația de muzică sub forma unui CD va fi o oportunitate fantastică de a promova muzica alternativa moldovenească dincolo de granițele țării noastre. „Prin comercializarea albumului dorim să asigurăm continuitatea următoarelor ediții a compilației”, afirmă ei.

„În Moldova producția unei piese costă în jur de 330 $, ceea ce este mai mult decât salariul mediu lunar, care poate fi rotunjit la 200 $. Prin urmare, o astfel de compilație muzicală va oferi o șansă unică pentru 15 trupe începătoare de a-și demonstra talentul și rezultatul muncii lor. Având un CD care include o piesă proprie este o mare realizare pentru orice tânăr artist începător și o șansă pentru un început grozav. Cu atât mai mult, dacă ești într-o țară în care industria muzicală este subdezvoltată și ai oportunități limitate”, spune echipa.

Iată ce spun despre această campanie conducătorii echipei POT Lilan Severin și Igor Buzurniuc:

Un vis al echipei este de a vedea trupele POT Music pe arena internațională cântând la deschiderea unui concert a unor trupe precum Radiohead, Hurts, Red Hot Chili Pepper, Muse sau Arctic Monkeys.

„Primul pas spre realizarea acestui vis este promovarea muzicii alternative din Moldova prin intermediul unei compilații. Bugetul total pentru realizarea albumului se ridică la 7600$ și include costurile de producție pentru o compilație de 15 melodii și producerea a 500 de exemplare (CD-uri). Până în prezent, am reușit să strângem cu forțele proprii 3600$ pentru producția a 9 piese, iar acum avem nevoie de suportul tău pentru a colecta cei 4000$ adiționali necesari pentru a face această compilație o realitate! Această sumă include producția a încă 6 piese, ceea ce echivalează cu 20 de zile de muncă de studio pentru înregistrare. Pe lângă aceasta, vom avea nevoie de mixing și mastering pentru toate piesele. Și nu în ultimul rând, mai avem cheltuieli de design și ambalare”, menționează cei de la POT Music.

pot music (2)

 

Riscul pe care îl iau în considerație este de a eșua în colectarea sumei de 4000$ și iată trei scenarii pe care le-au creat:

Scenariul 1

„Dacă vom colecta mai puțin de 900 $, atunci vom distribui doar versiunea digitală a albumului și va cuprinde 9 piese.”

Scenariul 2

„Dacă vom reuși să adunăm 1000 $, atunci vom produce 500 de CD-uri având 9 piese înregistrate.”

Scenariul 3

„Dacă vom reuși să colectăm mai mult de 1000 $, vom completa producția a 500 de CD-uri (9 piese), cu cântece adiționale proporțional cu sumei colectate.”

pot music (1)

 

Donația ta contează, indiferent de mărimea acesteia, deoarece ea va crește șansele noastre de a produce prima Compilație de Muzică Alternativă din Moldova și de a promova imaginea tinerilor muzicieni moldoveni în comunitatea artistică internațională”, afirmă echipa POT.

Sunt ferm convinși că investiția lor în viitorul tinerilor muzicieni se merită pe deplin și speră că investiția fiecăruia în crearea primului album muzical POT Music va aduce această inițiativă la un nou nivel.

Donează aici.

Telegram