Piko – agenția de design și publicitate din Moldova a fost inclusă în top 200 cei buni ilustratori din lume
Telegram

Agenția Piko din Moldova a fost aleasă printre cei mai buni 200 ilustratori pe plan mondial în Best Illustrators Worldwide 2016/2017.

De curând, unul din proiectele agenției numit „I will mantain”, creat în colaborare cu ilustratorul rus Further Up, împreună cu studioul lor de producție, Beauty & the Beast, au fost aleși ca unii din cei mai buni 200 ilustratori pe plan mondial în publicația 200 Best Illustrators Worldwide 2016/2017.

„Suntem Piko, o agenție bazată pe experiment și bun gust. La Piko se fac, se gândesc campanii, se creează identități, se experimentează, se construiește și se gândește. Altfel spus, oferim servicii de art direction, design grafic, ilustraţii, creaţie publicitară, branding şi consultanţă în creaţie”, afirmă Sarcov Constantin, co-fondator Piko.

selected_200_best_illustrators-01

 

Publicația 200 Best Illustrators Worldwide este editată de Luerzer’s Archive, editură din Austria care de mai mult de 30 de ani publică renumita revistă Luerzer’s Archive, ce include cele mai bune reclame de pe glob, și edițiile speciale 200 Best care sunt lansate odată la 2 ani. Pentru acestea se selectează un juriu cu renume mondial, iar ilustratorii trimit lucrări care întrunesc regulile selecției.

Seria 200 Best include, de asemenea, cărțile  200 Best Ad Photographers, 200 Best Illustrators, 200 Best Digital Artists și 200 Best Packaging Designs.

„Studioul nostru a mai fost fost ales pe paginile prestigioaselor publicații anterior, și anume 200 Best Ad Photographers (Suedzucker Sugar Candy ) și 200 Best Packaging Designs Worldwide (Fautor Rose)”, menționează echipa.

piko (7)

 

Ediția curentă a publicației 200 Best Illustrators Worldwide a avut un număr de 5100 de înscrieri de la 1,050 ilustratori din 67 țări, iar pentru Piko este un motiv de mândrie prezența în primii 200 din toți cei care s-au înregistrat.

„Nu suntem primii moldoveni incluși în această publicație. Până acum, prietena noastră, Violeta Dabija a fost și ea selectată cu o ilustrație într-o ediție precedentă. Dar, suntem primul studio din Moldova care am fost incluși pe lângă 200 Best illustrators, în 200 Best Ad Photographers Worldwide și 200 Best Packaging Design Worldwide”, relatează echipa Piko.

Printre clienţii agenției Piko se numără: Electric Sheep Film Kiev, IQ Marketing Moscow, iimagine Chicago, Rosst Moscow, Scholz & Friends Kiev, Suedzucker Moldova, Simpals, Fautor Wines, Moldcell, Purcari Wines, Student Travel, Baltic Youth Way, National Democratic Institute, Anim’est, TEDxChisinau.

Agenția Piko a fost fondată de Constantin Sarcov și Eugen Catruc, ambii cu background în art direction și creație publicitară.

piko (6)

 

La moment, departamentul de creație este format din:

Constantin Sarcov – fondator și art director; Eugen Catruc – fondator, fotograf și art director; Nicoleta Puiu – graphic designer și ilustrator; Eugen Papen – graphic designer și lettering artist; Serghei Shestovsky – digital artist; Petru Sarcov – director, co-fondator; Andrei Copots – co-fondator și producător.

„Suntem 2 structuri, Piko – agenție de comunicare, design grafic și publicitate și Beauty & the Beast – studioul nostru de producție publicitară. Avem membri ai echipei pe care îi atragem per proiect, cum ar fi ilustratori, artiști, fotografi”, conchide Constantin.

Piko sunt constant premiați la concursurile de publicitare internaționale cu aur, argint și bronz. De asemenea, proiectele agenției sunt incluse toto mai des în reviste și cărți de creație publicitară și design, iar aici poate fi văzută o listă cu unele dintre cele mai importante surse.

piko (4)

 

piko (3)

 

piko (2)

 

piko (1)

 

piko (8)

Telegram