Participă la un program al GirlsGoIT de 12 săptămâni pentru a învăța cum să dezvolți un produs și un website
Telegram

Cunoștințele în IT sunt tot mai mult și mai mult la ordinea zilei, iar cei care aleg să urmeze studiile în IT nu duc lipsă de un viitor prosper. Tocmai de aceea, echipa GirlsGoIT anunță deschiderea aplicărilor pentru un program de 12 săptămâni pentru fetele din Moldova, prin intermediul căruia acestea vor învăța cum să soluționeze o problemă din comunitatea lor cu ajutorul tehnologiilor informaționale.

GirlsGoIT Bootcamp este un program care urmează să se desfășoare în 7 localități din țară: Chișinău, Sălcuța, Strășeni, Călărași, Ștefan-Vodă, Găgăuzia (Comrat) și Ungheni, și urmează să abordeze 3 aspecte:

  • Dezvoltarea unui produs;

  • Dezvoltarea unui website sau a unei aplicații web;

  • Dezvoltarea personală a participantelor.

Astfel, tinerele care sunt interesate de domeniul tehnologiilor informaționale sunt invitate să aplice la program, pentru a:

  • cunoaște specialiști din domeniul IT;

  • cunoaște alte tinere, interesate de acest domeniu și colaborarea ulterioară cu acestea;

  • învăța ce este programarea și cum să-și aleagă calea în programare;

  • participa la o conferință, unde vor fi premiate cele mai bune idei;

  • networking cu persoane noi, implicate activ în sectorul civic și corporativ din țară, precum și internaționali.

Programul se va desfășura în perioada martie – iulie 2016, timp în care participanții vor parcurge mai multe etape: vor determina o problemă care există în comunitatea lor, vor învăța primii pași în programare și ce înseamnă web-ul, vor dezvolta un produs cu ajutorul unor mentori, vor învăța HTML, CSS și alte limbaje de programare, iar la final, vor lansa produsul final și vor participa la o conferință, în cadrul căreia vor fi premiate cele mai bune idei, iar câștigătorii vor beneficia de un program de accelerare al ideilor din partea Dreamups Innovation Campus sau un internship într-o companie IT.

girls

Criterii de eligibilitate:

  • Trebuie să ai între 16 și 20 de ani;

  • Trebuie să fii disponibilă să participi pe întreaga perioadă a programului în una dintre cele 7 localități din țară;

  • Să ai acordul de participare din partea unui părinte sau a tutorelui.

Termenul-limită pentru înscriere la programul GirlsGoIT Bootcamp este 14 martie, iar formularul de înregistrare îl găsești aici.

Participarea în cadrul programului nu presupune nicio taxă de participare.

Mai multe detalii despre program găsești pe site-ul oficial al proiectului sau pe pagina de Facebook GirlsGoIT.

GirlsGoIT este o inițiativă comună a UN Women Moldova, Centrului de Guvernare Electronică, Novateca și TEKEDU. Aceasta are drept scop stimularea capacității de antreprenoriat și inovare în Republica Moldova prin abilitarea tinerelor cu competențe digitale și IT.

Acest program nu ar fi fost posibil fără susținerea Ambasadei Statelor Unite ale Americii, Ambasada Germaniei și programul internațional al acestora pentru Drepturile Omului, Endava, Centrul Pro-Europa, Spark Research Labs, Atomate și Dreamups Innovation Campus, cărora le mulțumim pentru implicare și susținere.

Location-Infographic---Romanian

Skills-Infographic---Romanian

Telegram