Maker Day Chișinău
Начало: 04/06/2016 - 12:00
Место: ZIPhouse, str. Studenților 9/19
Цена: free
FACEBOOK

Pe 4 iunie, ora 12:00 în incinta ZIPhouse, Atelier 99 organizează prima ediție Maker Day Chișinău – eveniment inițiat în cadrul European Maker Week, care este o serie de evenimente dedicate tuturor creatorilor şi inovatorilor din Europa. Această inițiativă este promovată de Comisia Europeană și implementată de Maker Fair Rome în colaborare cu Startup Europe.

În cadrul Maker Day Chișinău vei interacționa cu creatori de la noi, vei vedea produse inovative și prototipuri de produse create în Moldova și vei putea participa la un master-class sau atelier de lucru în care chiar tu vei lua rolul de creator.

Agenda:

12:15 Bun venit și cafea
12:30 Introducere
12:45 Discursuri
13:45 Întrebari și răspunsuri cu vorbitorii
14:00 Pauza
15:00 Workshopuri
17:15 Închiderea

Makers Movement – este o mişcare care ia amploare în întreagă lume, prin care se încurajează crearea. Maker Day Chișinău are drept scop popularizarea mișcării ”make” pe teritoriul Republicii Moldova, sensibilizarea și încurajarea participanților să dezvolte proiecte personale prin colaborare și să identifice posibilitățile și provocările cu care se confruntă comunitatea la această etapă de dezvoltare.

În cadrul evenimentului, pe lângă workshopuri și discursuri de la creatori și inovatori din Moldova, persoane care sustin și încurajează curentul ”make”, va fi și o expoziție cu proiecte și inițiative tehnologice, artizanale, realizate de creatorii din țară.

Atelier 99 reprezintă o inițiativă în direcția de coworking, un spațiu unde oamenii cu idei au acces la instrumente și echipament de fabricare. 3D Printing, lazere, sudură, textile, lemnărit, electronică, programare, toate stau la îndemâna celor care vor să-și implementeze ideile și să-și urmeze pasiunile. Atelierul dezvoltă abilitățile tehnice prin implicare, experiment și curiozitate creativă. Rezidenții atelierului dezvoltă proiecte care sunt utile și care au impact social pozitiv.

Eveniment organizat în parteneriat cu Proiectul de Competitivitate al USAID.

On 4th of June will take place the first edition of Maker Day Chisinau – event organized within the EMW- European Maker Week which is a series of events dedicated to all the makers and innovators from Europe. This initiative is promoted by the European Comission and implemented by Maker Fair Rome in collaboration with Startup Europe.

At Maker Day Chisinau you will be able to interact with our local creators, you will see inovative products and prototypes of products created in Moldova and you will be able to attend a master-class or workshop in which you will have the role of a creator.

Agenda:

12:15 Welcome and Coffee
12:30 Intro
12:45 Awesome Speakers
13:45 Q&A with Speakers
14:00 Lunch Break
15:00 Workshops
17:15 Closing

Makers Movement – is a high-profile movement in the world through which creativity is encouraged.

Event organized in partnership with the Competitive Project of USAID.

Telegram