LOCALS ARTIST: Cristina Movileanu
Telegram

Cristina Movileanu este o tânără artistă care face grafică, ilustrații de carte și picturi în acuarelă. Descoperim creația unei noi eroine a rubricii Local Artist.

razdelitel punktir

cristina-movileanu-local-artist

„Pictez de mică, dacă era să aleg între joacă şi pictură eu o alegeam pe a doua. Tata a păstrat o mapă cu multe desene din copilărie, perioada când am fost înconjurată de artă, foarte multe cărţi și tablouri, pentru că tatăl meu Vasile Movileanu a fost un foarte bun pictor si grafician de la noi din țara. Desigur, această atmosferă şi mediul artistic m-a marcat foarte mult pentru a-mi forma caracterul și gustul artistic. Pot spune cu siguranță că tata niciodată nu a insistat ca eu să-i urmez calea, el a văzut că-mi place foarte mult pictura și m-a susținut. Consider că nu am ales pictura, nu, ci arta m-a ales. Cred că pictura s-a îndrăgostit de mine și-mi dă târcoale, vine pe la mine pe furiș…

Am studiat la Liceul Republican de arte plastice Igor Vieru, după care am absolvit Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice (AMTAP), Facultatea Arte Plastice. Specialitatea pe care am ales-o este grafica – o ramură foarte complexă și bogată. Sunt pictor-grafician, pictez în acuarelă, dar mai fac și ilustrații de carte sau design-grafic. La moment îmi fac studiile de masterat la Academia de Muzică Teatru și Arte Plastice, catedra Grafică.

Fiecare artist pictează ceea ce simte, ce înțelege, de fapt, artistul își pictează viața, găsindu-și inspirația din lumea lăuntrică sau înconjurătoare. La fel, sunt și eu atrasă de viața prin care trec, mă inspiră copilul, soțul, oamenii din jur sau un peisaj în apus după ploaie…

În picturile mele încerc să redau starea unui peisaj sau, dacă este portret, starea emoțională sau psihologică a portretului. M-a surprins faptul că la una din expozițiile mele mi s-a spus că i-am făcut să simtă frigul iernii pe timp de vară și căldura sufletească a mamei, ori spectatorul a reușit să se transpună în timp în starea sau locul unde au fost realizate lucrările. La sigur, m-a bucurat reacția privitorului.

Mi-aș dori și în continuare să activez în domeniul artei, realizînd diferite proiecte artistice, unele din ele sau împlinit, altele se împlinesc. Nu am scopuri mărețe, dar am o Chemare și o Datorie față de ceea ce mi-a dăruit bunul Dumnezeu, sunt foarte fericită și împlinită, și ca semn de mulțumire pictez și mai cânt în timpul liber.”

 

gravura-in-linoleum

Iazuri toamna, s. Secareni- 2016, (50x60 cm), acuarela

cristina-movileanu-toamna-tarzie-2016-litografie

cristina-movileanu-local-artist-1

Va astept acasa, 2016, (27,5 x 42,5 cm), acuarela

cristina-movileanu-local-artist-6

Floarea Soarelui-2016, (61,5 x 51 cm), acuarela

iarna-in-secareni-acuarela

Acuarela, hirtie - (43 x 28,5 cm)

bogdanel-doarme-acuarela

copii-cerului-acuarela-cristina-movileanu

oglinda-si-limpezeste-iazul

poza-la-citeva-lucrari-din-expozitie-sala-brincusi

Sunset Landscape, 43x29 cm

bebelus-acuarela-hirtie

Watercolor, (21x29 cm)

poza-de-la-expozitia-trei-generatii-din-iulie-2016-2

Telegram