LOCAL ARTIST: Sofia Namgaladze
Telegram

Sofia Namgaladze este o tânără artistă din Chișinău pentru care arta, de mic copil, este un mod de viață, regăsindu-se pe parcursul anilor în diverse ramuri ale ei, precum pictură, desen, grafică, sculptură, tapiserie; dar și alte domenii ca muzica și dansul.

Este absolventa Școlii de Artă „A. Șciusev” și a Colegiului de Arte Plastice „A. Plămădeală”, iar la moment studentă la Universitatea Tehnică a Moldovei, Design interior.

Despre pasiunile sale și despre ce exprimă creația sa, ne-a povestit Sofia Namgaladze.

sofia

 

razdelitel punktir

„M-am născut într-o familie artistică și mi se permitea orice, respectiv, am început a face artă de mică, desenând pereții.

Arta pentru mine e un mod de viață și de gândire. Un artist privește orice lucru mai intens și analizează totul minuțios.

Inspirația nu este ceva constant, ea vine din lucruri din diferite domenii și de divers format. Lucrările artistice de valoare mă mobilizează și mă îndeamnă să creez. Ideea generală a unei lucrări începe cu o mică observație, care apoi se prelucrează, pentru a deveni estetic și ideatic armonios. Sunt și lucrări care se nasc spontan, dar și într-un haos există un anumit ritm, echilibru de pete sau de culori. La moment nu am ceva care să pictez mai des, am încercat mai multe pentru a învăța și a-mi dezvolta capacitățile, dar creația proprie cred e abia la început de drum.

Autoportret

Autoportret

Din păcate, nu am încă un atelier propriu, multe lucrări au fost pictate în atelierele instituțiilor unde studiam, iar acasă pictez în vreun colțisor mai confortabil sau, dacă e vremea bună, merg afară.

La moment studiez design-ul interior și mi-ar plăcea în viitor să-mi realizez ideile atât în design, cât și în pictură, să-mi dezvolt caracteristici specifice doar mie, să bucur oamenii sau și să-i întristez, de ce nu, cu o tristețe productivă.

Visele prefer să le numesc scopuri: în primul rând – atelier, apoi expoziții personale, auto exprimare și receptivitate din partea celor din jur.”

razdelitel punktir

 

Descoperă creația Sofiei:

sofia namgaladze local artist (

sofia namgaladze local artist (1)

sofia namgaladze local artist (1) sofia namgaladze local artist (2)

sofia namgaladze local artist (2)

sofia namgaladze local artist (3)

sofia namgaladze local artist (3)

sofia namgaladze local artist (5)

sofia namgaladze local artist (6)

sofia namgaladze local artist (7)

sofia namgaladze local artist (8)

sofia namgaladze local artist (9) sofia namgaladze local artist (10) sofia namgaladze local artist (11) sofia namgaladze local artist (12)

sofia namgaladze local artist (13)

sofia namgaladze local artist (14)

sofia namgaladze local artist (15)

1914954_999409920119932_4441659871905607886_nsofia namgaladze local artist (16) sofia namgaladze local artist (17)

 

 

Telegram