LOCAL ARTIST: Nicoleta Vacaru
Telegram

Nicoleta Vacaru este o tânără artistă cunoscută pentru seria sa de lucrări „Emoții”. Arhitectă de profesie, se regăsește perfect în pictură, pictând în ulei, acril, vin și cafea, încercând și o tehnică precum string art, unde e nevoie doar de cuie și ață.

razdelitel punktir

 

nicoleta vacaru

„Am început să pictez de când eram mică de tot. Îmi amintesc că orice bucată de hârtie albă din casă o mâzgăleam pe vremea aceea și chiar șervețelele de bucătărie erau bune pentru desen.

Primele ore de pictură le-am avut în clasa a doua cu profesoara care mai apoi îmi va preda li la Școală de pictură din Orhei.

Chiar dacă am făcut arhitectură și aș putea lucra pe specialitate eu prefer totuși pictura și în momentul de față doar pictez. Deci – fac doar ceia ce-mi place. (Cineva zicea că dacă faci ceea ce-ți place, atunci nu vei lucra nici o minută în viața ta).

Am încercat să fac și sculptura, și grafică, și artă digitală, însă oricum m-am oprit la pictură, este ceea ce îmi place la moment.

Utilizez tehnici clasice care, probabil, le folosesc după propria interpretare. Acrilul și uleiul sunt folosite pe larg și bine cunoscute, însă mai puțini folosesc cafeaua, baticul și string art pentru a crea lucrări mari.

Arta cred că pentru oricine e un mod de manifestare și relaxare, o cale de a spune ce simți și doar unii vor înțelege asta.

Mă inspiră sentimentele curate și tentația de a încerca lucruri noi. De obicei, pictez emoții, însă cred că arhitectura și-a lăsat urma, astfel încât uneori am necesitatea de a improviza și a căuta pete de culoare în picturi abstracte.

Lucrările le pictez în atelierul ce îl am de acum trei ani, un spațiu doar al meu în care pot să fac ce vreau.
Mesajul principal al picturilor mele cred că este dragostea de viață, sentimente pure și, în general, dorința de a fi fericit.

În timpul liber citesc, însă 16 ore pe zi cred că le petrec în atelier.

Ca orice artist, vreau multe expoziții, vreau să călătoresc peste tot pe acest glob. Visul de a ajunge pe Marte nu se amână.”

nicoleta vacaru (15)

 

nicoleta vacaru (14)

 

nicoleta vacaru (11)

 

nicoleta vacaru (9)

 

nicoleta vacaru (1)

 

nicoleta vacaru (10)

 

 

nicoleta vacaru (13)

 

nicoleta vacaru (12)

 

 

nicoleta vacaru (17)

nicoleta vacaru (16)

 

 

nicoleta vacaru (8)

 

 

nicoleta vacaru (7)

 

 

nicoleta vacaru (6)

 

 

nicoleta vacaru (5)

 

nicoleta vacaru (4)

 

nicoleta vacaru (3)

 

nicoleta vacaru (2)

 

Telegram