LOCAL ARTIST: Negru Radu
Telegram

Negru Radu – tânăr artist plastic, absolvent AMTAP. Radu este pasionat de pastel și vrea să dezvolte realismul magic.

razdelitel punktir

„Am crescut într-un anturaj artistic și creator, ambii părinți având nemijlocit tangențe cu lumea artei. Din clasele primare am dat dovadă de tendințe artistice de modelaj în plastilină și ceramică, până la desen liniar și pictură, pe atunci chiar desenam și pentru colegii de clasă.

Până a absolvi liceul eram încrezut că voi avea nevoie de studii profesionaliste în domeniul artelor plastice. Am intrat la AMTAP din turul al doilea, la secția Pictură monumentală. Am avut parte de obstacole, pentru că prioritate aveau tinerii absolvenți ai liceelor cu profil de artă sau ai colegiului „A.Plămădeală”.

Am fost curios și flămând de cunoștințe, am studiat și am executat în afară de studiu în desen și pictura de șevalet diverse tehnici, precum fresca, tencuieli decorative, sgraffito, mozaic, vitraliu etc.

Fiind student în anul al treilea am colaborat cu Leo Dolghier, coleg de al meu stabilit în București, pentru a crea o lucrare monumentală pe șantierul din Republica Moldova, or. Nisporeni, s. Șoldănești, în incinta bisericii Sf. Treime, iar o lucrare mică creată mai recent se află în pridvor la șantierul din Iași, biserica Banu, realizată în tehnica sgraffito.

În prezent, temporar pictez într-un atelier de la facultate. Am evadat puțin de la pictura murala la pictura de șevalet, pentru că este mai aproape de mine.

Inspirația vine lucrând în atelier, atunci când experimentez, analizez, citesc. Din facultate sunt pasionat de desen în pastel – o tehnică complexă, o armonie dintre desen și pictură simultan. Încă studiez această tehnică, exersând portrete. Pictez realist și în ulei, experimentez și studiez realismul magic și suprarealismul. Încerc să mă provoc la diverse sarcini, să-i fac pe spectatori să vadă ceea ce văd eu.

Tinerilor artiști le este dificil să-și croiască cale spre succes, să se evidențieze printre pictorii cunoscuți. Totuși sunt persoane care apreciază arta și munca manuală și percep mesajul ascuns printre petele de vopsea.

Îmi doresc să mă dezvolt acasă, unde am crescut și am învățat, să promovez cultura și să o dezvolt printre tineri. Chiar dacă deseori muncesc peste hotare, vreau să fac primii pași în Uniunea Artiștilor Plastici din Moldova.
negru radu local artist (1)

 

negru radu artist

 

 

negru radu local artist (1)

 

negru radu local artist (2)

 

negru radu local artist (3)

 

negru radu local artist (5)

 

negru radu local artist (6)

 

negru radu local artist (7)

 

negru radu local artist (8)

 

negru radu local artist (9)

 

negru radu local artist (10)

 

negru radu local artist (11)

 

negru radu local artist (12)

 

Telegram