LOCAL ARTIST: Lena Chirilă
Telegram

Lena Chirilă – o tânără de 16 ani pasionată de artă, ce studiază la Colegiul de Arte Plastice “Al. Plămădeală”. Lena creează compoziții moderniste și reprezintă arhitectura Chișinăului vechi prin monotipii și gravuri.

„Arta e întâi de toate sacrificiu, gândire, emoție, e forța prin care respiră spiritul uman.”

razdelitel punktir

 

lena chirila

„Deși nu fac parte din cei care și-au descoperit talentul de a desena încă de când au pus mâna pe creion, țin minte sigur cum prima dată când am început să mă gândesc la viitor, la ai mei vreo patru ani, mi-am zis că vreau să fiu pictor.

Nu desenam prea bine, dar aveam în mine o dorință neliniștită de a crea, de a umple totul de gânduri și de sens.
Apoi, împinsă de entuziasmul de a descoperi, am ajuns la Școala de Arte Plastice pentru Copii “Al. Șciusev”, unde ideile mele au prins a se înșira pe foi sub aspectul pe care îl doream.

În prezent studiez grafica la Colegiul de Arte Plastice “Al. Plămădeală”. În ultimul timp mă perfecționez mai mult în reprezentarea arhitecturii Chișinăului vechi prin monotipii și gravuri.

La fel de mult îmi place să creez compoziții moderniste cu diverse tematici neobișnuite. Deasemenea, pictez în acuarelă, dau viață obiectelor vechi decorându-le. Sunt pasionată și de sculptură, fotografie, ilustrații de carte.

Recent am încercat caligrafia, pentru că simțeam nevoia de a experimenta ceva nou. Am descoperit că îmi place foarte mult, căci mereu am fost tentată de liniile negre ordonate artistic în compoziții frumoase și, în plus, este un mod original de a reda mesajele în scris.

În viziunea mea, arta nu e doar ceva drăguț și plăcut tuturor. Nu! Arta e întâi de toate sacrificiu, gândire, emoție, e forța prin care respiră spiritul uman. Arta necesită atitudine, muncă și ambiție.

Pentru mine, artistul e cel care face magie, care e capabil să miște ceva în conștientul oamenilor.

Mă inspiră oamenii, natura, arhitectura, ruinele, istoria și, desigur, muzica și literatura.
Mă inspiră visele. Visez cu ochii deschiși. Visez la libertate, fericire, nebunie. Cel mai tare îmi este frică să mă plictisesc, să stau pe loc.

Mă voi simți împlinită ca artist, colaborând cu oameni de artă, implicându-mă în diferite proiecte și evoluând. Vreau să aduc arta mai aproape de oameni, să contribui la transformarea Chișinăului într-un oraș frumos unde fiecare pictor să-și găsească locul său.”

lena chirila local artist (1)

 

lena chirila local artist (2)

 

lena chirila local artist (3)

lena chirila local artist (4)

lena chirila local artist (5)

lena chirila local artist (6)

lena chirila local artist (7)

 

lena chirila local artist (9)

 

 

 

 

lena chirila local artist (12)

lena chirila local artist (13)

 

lena chirila local artist (14)

 

lena chirila local artist (15)

 

lena chirila local artist (16)

 

lena chirila local artist (17)

 

lena chirila local artist (18)

lena chirila local artist (21)

 

lena chirila local artist (22)

lena chirila local artist (24)

 

lena chirila local artist (26)

lena chirila local artist (27)

 

lena chirila local artist (28)

lena chirila local artist (29)

 

Telegram