LOCAL ARTIST: Dorina Scorocirja
Telegram

Local Artist-ul acestei săptămâni este tânăra Dorina Scorocirja – grafician, absolventă la AMTAP, studentă la București. Dorina face ilustrație de carte și iți dorește să împodobească cu lucrările sale atât cărți pentru copii, cât și cele pentru adulți.

razdelitel punktir

 

descărcare

„De mică desenez, de pe la 13 ani, cu încurajarea părinților, am ales această cale. Nu a fost greu să fac alegerea, nici nu îmi imaginez să fi făcut altceva. Multe lucruri nu le pot explica din viața mea, dar știu că e lucrarea Lui Dumnezeu. După școală am studiat la Colegiul de Arte Plastice „Al. Plămădeală”, specialitatea Instruire în artele plastice, iar apoi la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău, specialitatea Grafică.

În prezent sunt studentă la master la Universitatea Națională de Arte din București, specialitatea Grafică. Ilustrația de carte e domeniul care mă interesează cel mai mult. Până în prezent am ilustrat 2 cărți la Editura Cartier, de aici a pornit pasiunea mea.

Din Artele vizuale am făcut Grafică, Pictură, Artă Murală și Modelaj și am și puțină muzică. Arta pentru mine e un mod de exprimare, lucrările mele vorbesc de multe ori mai multe cuvinte decât mine. E o împlinire personală, mă simt utilă când văd că lucrările mele aduc bucurie altora.

Am avut perioade în care am pictat mai multe portrete, apoi peisaje, iar acum desenez mai multe ilustrații care implică portretul, omul și peisajul.

Mă inspiră tot ce mă înconjoară – deseori admir cât sunt de frumoși oamenii și cât de diferiți. Atunci îmi iau foile și creionul și îi desenez pe ascuns, să nu vadă nimeni…

Pe viitor îmi doresc să continui calea ilustrației de carte pentru copii și nu numai”, relatează Dorina.

dorina scorocirja (1)

dorina scorocirja (2)

dorina scorocirja (3)

dorina scorocirja (4)

 

dorina scorocirja (6)

dorina scorocirja (7)

dorina scorocirja (8)

dorina scorocirja (9)

dorina scorocirja (10)

dorina scorocirja (11)

dorina scorocirja (14)

dorina scorocirja (15)

dorina scorocirja (12)

Autoportret

Telegram