LOCAL ARTIST: Alyona Ciobanu
Telegram

Alyona Ciobanu – Local Artist-ul acestei săptămâni care creează ilustrații neobișnuite, ilustrații care sunt o parte din ea, care vorbesc și dansează.

Să descoperim povestea Alyonei Ciobanu și să admirăm lucrările sale:

razdelitel punktir

 

aliona ciobanu

„Pasiunea mea pentru ilustrații a apărut de la facultate, iar istoria a fost cam așa: profesorul de grafică, domnul S. Zamșa îmi tot spunea că trebuie să fac grafică de carte, pentru că îmi iese bine și atunci asta era chestia pe care nu voiam să o fac deloc, voiam să fac design grafic, însă la un moment dat ceva a mocnit, nu știu cum, și acum ilustrațiile au devenit o parte din mine, care vorbesc, povestesc, dansează. Ce le face să apară la iveală de sub creion? Nu știu, probabil oamenii, anturajul, dar cel mai des este dominantă fraza “pofta vine mâncând”, odată ce încep să mozolesc ceva, nu ma mai pot opri, apar idei fără sa vrei… și gata, te trezești că e ora 3 și dimineața la lucru.

Dacă fac, fac ceva pentru a-mi alinta sufletul. Nu aleg subiectul, el vine singur, e deajuns să deschizi ochii, să analizezi puțin și boom, acuș acuș desenul e gata, iar în cazul când cineva se adresează, deja subiectul e ales și trebuie doar să mă adaptez. Orice început e o provocare… foarte emoționant de fiecare dată.

Suntem o țară mică și creștem încetișor, avem oameni mari care ne inspiră și fac chestii extraordinare și cresc repede, aduc ceva frumos și promițător. Cât despre arta nonconformistă, avem oameni deschiși la care le place și acceptă, asta mă bucură mult.

Nu mă consider artist, sunt doar un omuleț pasionat și vreau cel mai mult să cresc, să fac lucruri care să inspire, care să te poarte prin amintiri, să te facă să simți și adierea vântului să te facă să faci parte dintr-o altă lume… așa un fel de vis…”

cai-verzi2


 

aliona ciobanu (1)

aliona ciobanu (2)

 

aliona ciobanu (3)

 

aliona ciobanu (4)

 

aliona ciobanu (5)

 

aliona ciobanu (6)

 

aliona ciobanu (7)

 

aliona ciobanu (8)

 

aliona ciobanu (9)

 

aliona ciobanu (10)

 

aliona ciobanu (12)

 

aliona ciobanu (13)

 

aliona ciobanu (14)

 

Telegram