Îndulcește-ti începutul de săptămână cu Sun Communications și TV5MONDE
Telegram

Sun Communications, în parteneriat cu televiziunea franceză TV5MONDE, mențin o tradiție anuală frumoasă, pe care, în fiecare toamnă, o așteaptă gurmanzii înrăiți. În luna noiembrie, întreaga planetă celebrează Săptămâna Gastronomiei Franceze. Cu această ocazie, ți-am pregătit o surpriză culinară de excepţie și anume o serie de rețete video, în care ilustrăm modul de preparare a unor bucate franțuzești, ușor de pregătit și potrivite gustului fiecăruia. Rolul de bucătari a fost împărțit de bloggeri din domeniul culinar și invitați îndrăgiți.

Urmărește ultimele rețete video, după care te poți conduce, pas cu pas, pentru a experimenta deserturile franțuzești și în bucătăria ta!

Bloggerițele carismatice Valeria Țurcan și Cristina Evtodii – Marcu vor găti ”Fondant au chocolat” sau cascadă de ciocolată și ”Tarte au citron meringuée” sau tartă de lămâie. Ți-am trezit pofta de ceva dulcișor? Inspiră-te din tutorialele de mai jos.

Urmărește Săptămâna Gastronomiei Franceze pe pagina de Facebook a Sun Communications sau pe canalul său de youtube .

Mai multe rețete gătite de Valeria Țurcanu vezi pe blog-ul Valeriei.

Săptămâna Gastronomiei Franceze se celebrează în Franța, începând cu anul 1990, în luna octombrie/noiembrie. A fost instituită la iniţiativa jurnalistului gastronomic Jean-Luc Petitrenaud. De rând cu alte scopuri, această sărbătoare își propune să încurajeze comportamentul şi consumul alimentar înscris în conceptul – “mod de viaţă echilibrat şi durabil”.

Telegram