GIVE ME A BREAK: Eveniment inedit pentru scena muzicii electronice autohtone
Начало: 09/12/2016 - 22:00
Место: Spălătorie, str. Eminescu 72
Цена: 50 MDL
FACEBOOK

Pe data de 9 decembrie, la Spălătorie va avea loc un eveniment cu totul neobișnuit pentru consumatorii de muzică electronică din capitală și anume GIVE ME A BREAK, cu un invitat special din Lituania.

În contextul în care viața de noapte a orașului este practic monopolizată de ritmuri house și techno, un grup de entuziaști promotori ai muzicii electronice de alternativă organizează un eveniment, care vine mai degrabă să zguduie și să șocheze scena electronică locală.

GIVE ME A BREAK, deși este deja la cea de a doua ediție, rămâne a fi o noutate pentru consumatorii autohtoni de muzică electronică și asta deoarece își propune să promoveze o dimensiune muzicală aproape neexplorată la noi – Breakcore-ul. Organizatorii evenimentului, platforma de muzică electronică alternativă Altă Party, și-au propus să instituie o frumoasă tradiție și anume de a aduce în Moldova reprezentanți de vază ai scenei globale de Breakcore.

Dacă la prima ediție care a avut loc în august anul curent, invitații speciali ai evenimentului au fost Făt Frumos, Gopal și Alex Tune, toți din Ucraina, la cea de-a doua ediție eroul serii va fi M1dlet, un cunoscut producător de Breakcore, Speedcore și Hardcore. În pofida faptului că scena breakcore din țară este la o etapă embrionară, publicul va avea ocazia să cunoască și doi artiști autohtoni, VonAim – producător de breackcore, cu un background și aport apreciabil în ale muzicii extreme din Moldova și misteriosul Dj Futaiesh, care se va desconspira abia pe data de 9 atunci când va ieși pe scena Spălătoriei.

Având în vedere că Moldova rămâne a fi ultra-ortodoxă, chiar și atunci când vine vorba de muzica electronică, GIVE ME A BREAK își propune să distrugă stereotipurile existente și să ofere publicului autohton o experiență auditivă unică.

Breakcore-ul este una dintre cele mai novatoare tendințe din muzica electronică. Aceasta apelează la ritmuri jungle/drum’n’bass de o complexitate extremă. În muzica breackore deseori se regăsesc și influențele altor genuri precum glitch, noise și hardcore. Deși cel mai cunoscut și apreciat reprezentant al genului este probabil Venetian Snares, există numeroși producători talentați în întreaga lume, inclusiv în Moldova.

Nu uita – vineri, 9 decembrie, ora 22:00. La Spălătorie.

 

Telegram