FOTO: Lavender Fest 2016
Telegram

Cea de-a doua ediție e evenimentului Lavender Fest s-a desfășurat sâmbătă, 18 iunie, în vecinătatea câmpului de levănțică din satul Cubusca Nouă, Anenii Noi.

Festivalul a adunat o mulțime de vizitatori și participanți, care au avut parte de un program divers, activități captivante, târg de cadouri, delicii gastronomice și, desigur, de multe poze în câmpul de levănțică.

Oaspeții au avut posibilitatea să descopere circa 70 de artizani și creațiile lor confecționate manual, gustările a circa 60 de participanți din Zona Culinară, printre care și localnicii satului Cobusca Nouă și s-au putut delecta cu vinuri, în premieră pentru evenimentele K Lumea, în Zona Wine Friendly, sub umbrela Wine of Moldova, unde peste 10 producători locali și-au oferit produsele spre degustare.

În cadrul festivalului a avut loc și concursul Art Lavanda – un concurs de artă inspirată din levănțică, premiul mare fiind câștigat de tânăra artistă Vorona Ecaterina, care a obținut în dar o tabletă.

Din Inimă Branduri din Moldova au prezentat articole vestimentare autohtone, în cadrul evenimentului desfășurându-se ți câteva prezentări de modă.

Și cei mici au avut parte de jocuri și distracții pentru a nu se plictisi. În Zona Spa, vizitatorii au putut solicita o sesiune expres de masaj chiar în câmp de levănțică.

Pe scena festivalului au evoluat diverse trupe muzicale, printre care Corul Credo (de pe lângă MAI. Conducător și Dirijor Liliana Prodan), Elite Quartet (Moldova), Art Labirint (Moldova), Trupa ANIMO (Moldova) și formația Golan (România).

Evenimentul este susținut de concursul anual de proiecte, organizat de Ministerul Culturii, de Agenția Națională a Turismului și de Proiectul de Competitivitate al USAID Moldova. Ministrul Culturii, Monica Babuc, s-a arătat și de această dată deschisă să susțină Lavender Fest, considerând acest festival demn de suportul oferit de instituția pe care o conduce.

Doina Nistor, Director al Proiectului de Competitivitate al USAID Moldova. „În ultimii ani, în Moldova se atestă un bum al festivalurilor. Acestea sunt recunoscute în lumea întreagă drept cel mai eficient instrument pentru dezvoltarea orașelor, regiunilor, dar și pentru atragerea turiștilor. Sunt mai eficiente chiar și decât muzeele și nu necesită investiții mari de infrastructură. De aceea, anul acesta în cadrul Proiectului de Competitivitate al USAID Moldova susținem în jur de 15 evenimente care au potențial turistic, printre care și evenimentele Klumea: Lavander Fest, Ia Mania, Mai dulce etc. Vom facilita și un calendar anual al evenimentelor, astfel încât turiștii să-și poată planifica din timp participarea.”

Descoperă în pozele de mai jos cum s-a desfășurat ediția 2016, cea de-a doua, a Lavender Fest:

 

Autor foto: Eugenia Tataru

Telegram