Concursul de scriere a articolelor CEE Spring 2016 este în toi
Telegram

Cel mai amplu concurs de scriere a articolelor din Europa, CEE Spring 2016, este la doar trei săptămâni de la încheiere. Începând cu 21 martie, s-a tot scris despre țările Europei Centrale și de Est în zeci de limbi. Subiectele precum cultura, istoria, geografia, societatea și economia țărilor din această zonă au fost și sunt amplu acoperite de voluntarii dornici să lase contribuții importante la Wikipedia și — în același timp — să lupte pentru premiile puse la bătaie de organizatori: cărți și resurse academice.

Până la acest moment, au fost scrise peste 4.600 de articole (!) despre 30 de țări și regiuni. Țara despre care s-a scris cel mai mult este Estonia, cu 480 de articole scrise în diferite limbi. Despre Republica Moldova s-au scris 150 de articole, iar despre România 50 articole. Pe de altă parte, cei mai activi producători de articole sunt bielorușii, cu aproape 700 la activ. În limba română, s-au scris 150 de articole, printre care Războiul Livonian, un articol foarte detaliat care cuprinde pagini din istoria Estoniei.

Scrierea articolelor pe Wikipedia în limba română este monitorizată de comunitatea Wikipediei în limba română, iar pagina locală a concursului se află la adresa. Concursul în limba română a început la 28 martie și se încheie la 31 mai. În fiecare săptămână, scriem despre țări diferite. În săptămâna aceasta, țările și regiunile vizate sunt România, Letonia și Kosovo.

Cei mai activi participanți pot obține premii: cărți la alegere și resurse academice. Centrul Ceh din București și Institutul Polonez oferă premii adăugătoare pentru utilizatorii care scriu despre Republica Cehă, respectiv despre Polonia. Mai sunt trei săptămâni în care puteți participa cu articolele Dvs. Chiar dacă sunt primele contribuții, oricine este binevenit să se alăture, iar comunitatea va oferi orice ajutor privind redactarea în stilul wiki.

Telegram