Artista Nicoleta Vacaru și-a prezentat expoziția „Emoții” în incinta Guvernului RM
Telegram

Artista Nicoleta Vacaru și-a prezentat expoziția personală de pictură „Emoții” în holul Guvernului Republicii Moldova, joi, 28 iulie, la invitația Ministrului Culturii Monica Babuc.

Expoziția s-a desfășurat cu ocazia împlinii a 25 de ani de independență a Republicii Moldova. Și de această dată, subiectul picturilor Nicoletei au fost emoțiile și momentele prețioase din viața oamenilor. În premieră, artista a pictat un autoportret care a putut fi admirat la vernisaj, alături de alte câteva picturi expuse pentru prima dată, precum lucrarea „Moldova”, interpretată în chipul unei tinere.

nicoleta vacaru expo guvern (19)

 

La vernisaj au ținut cuvânt de salut Ministrul Culturii Monica Babuc și a Prim-ministrul Pavel Filip.

monica babuc„În incinta Guvernului se muncește asupra unor probleme dificile și serioase ale vieții cetățenilor RM, dar este adevărat că fără emoții nu putem și nu vrem să existăm, atât pentru activitatea celor din acest edificiu, cât și a tuturor oamenilor nu se poate transforma într-o mașină. E nevoie de o balanță între emoții și o funcționare precisă, de aceea considerăm că este binevenit de organizat în incinta Guvernului expoziții de artă plastică, concerte și alte activități care vor demonstra că și aici, în Guvern, cultura este la ea acasă. Salut această tânără artistă, care are o manieră excepțională de a-și transpune emoțiile prin artă”, a menționat Ministrul Culturii Monica Babuc.

nicoleta vacaru expo guvern (26)

 

premierul filip„Anul acesta este unul deosebit pentru RM, deoarece sărbătorim 25 de la proclamarea independenței. În așa moment încercăm să analizăm ce ne-a reușit, să analizăm prezentul și perspectivele pentru viitor, iar viitorul înseamnă tinerii noștri. Astăzi suntem aici pentru a aprecia talentul uneia dintre acești tineri, talentata Nicoleta Vacaru. Nicoleta este de profesie arhitect și expoziția ei reprezintă o combinație dintre gândire și emoții, care este și o sugestie pentru Guvern la elaborarea politicilor și strategiilor, căci numai cu un aliaj de gândire și emoții vom reuși să facem lucruri mari și importante”, a declarat Prim-ministrul Pavel Filip.

nicoleta vacaru expo guvern (24)

 

nicoleta vacaru„Sunt onorată să fiu prezentă aici, în această instituție de stat. Sunt fericită că am alături de mine oameni care au încredere și mă încurajează, iar datorită acestui fapt eu merg înainte și creez lucruri noi. Emoția trăită în fiecare zi trebuie să fie pozitivă, deci, iubiți, respectați și fiți copii.”, a afirmat artista.

„În picturile mele încerc să redau emoții, sentimentul de dragoste, pasiune, copilărie. Am decis să pictez un autoportret și să arăt cum sunt eu în viziunea mea, deoarece toată lumea era de părerea că eu sunt femeile din picturile mele”, conchide Nicoleta Vacaru.

nicoleta vacaru expo guvern (18)

 

 

Expoziția va dura până pe 1 septembrie.

Cele circa 20 de lucrări create în tehnicile preferate ale artistei – cafea, acril, ulei, string art și momente de la vernisajului expoziției pot fi urmărite în galeria foto de mai jos:

Autor: Eugenia Tataru

Telegram