9 motive pentru care să fii prezent la prima ediție de Chișinău Startup Week
Telegram

Prima ediție Chișinău Startup Week este un must-attend în agenda actualilor și viitorilor antreprenori și membri ai comunității IT. Inițiativa se desfășoară sub egida Techstars și va avea loc între 7 – 11 noiembrie 2016.

Chișinău Startup Week este organizat de către Tekwill și Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) în cadrul Proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC”, în parteneriat cu Proiectul de Competitivitate al USAID Moldova, IBM, Pentalog, hub:raum Krakow. Evenimentul va fi găzduit de iHUB, Dreamups Innovation Campus, Generator Hub, Artico și Centrul de Informare și Acces.

Dacă mai eziți sau nu ești sigur dacă acest eveniment este pentru tine, mai jos găsești cel puțin 9 motive care te vor convinge să îți faci planuri de a participa activ la Startup Week – o săptămână plină de activități interesante și networking valoros.

1. Este o inițiativă globală, creată să impulsioneze inovația și să consolideze ecosistemul antreprenorial al țării

Desfășurat pentru prima dată în Moldova, evenimentul va include activități ce vor îmbogăți cunoștințele tale despre spațiul antreprenorial local. Astfel, vei afla ce conține harta ecosistemului antreprenorial tehnologic din Moldova, vei cunoaște aspecte importante ce țin de legislația cu privire la dezvoltarea afacerilor IT, vei primi ghidul juridic de buzunar pentru startup-uri și vei putea să consulți experți internaționali în domeniu.

2. Aduce împreună antreprenorii, liderii locali și potețialii parteneri pentru a oferi participanților acces la experiențe, cunoștințe, exemple și modele de impact

Dacă nu ai experiență în discuții cu potențiali investitori, Chișinău Startup Week este evenimentul perfect unde o poți obține. De asemenea, vei învăța despre nuanțele relației între Startupuri și Corporații, care sunt oportunitățile de finanțare și cum să parcurgi calea de la idee la produs.

3. Speakerii locali și internaționali vor împărtăși cunoștințele lor și te vor inspira

Speakerii notorii din 9 țări vor discuta despre cheile succesului în lumea antreprenoriatului tehnologic. Câțiva dintre aceștia sunt:
# Pascale Xelot, Director de Programe pe Europa, Developer Ecosystems & Startups, IBM Digital Business Group, Franța;
# Cosmin Ochișor, Manager pe Investiții, hub:raum, Polonia;
# Dovydas Varkulevicius, Președinte al Asociației Fondurilor de Investiții de Capital, Lituania
# Kfir Nissan, Co-fondator și CEO la Distribyte, Israel;
# Aleksander Tõnnisson, Co-fondator, CEO și investitor la Buildit Hardware Accelerator, Estonia;
# Harri Tallin, Team Lead la Ajujaht.ee, Estonia;
# Mircea Vadan, co-fondatorul Cluj Startups, Manager al programelor de startup la How to Web & MVP Academy, România;
# Marius Istrate și Ciprian Ailenei de la People Centric, România.

4. Agenda include activități variate despre cele mai actuale tendințe în dezvoltarea antreprenoriatului tehnologic

Atelierele și panelurile de discuții vor găzdui discuții privind cele mai inovative metode și dezvăluiri recente în domeniu. Astfel, vei putea beneficia de workshopuri pe Design Thinking, de programare a roboților, dezvoltarea strategiilor de marketing, dar și Competiția Bluemix.

Nu uita că vei afla și despre inovațiile în industria de gaming, cum să combini Lean Startup și Agile, dar și cum să generezi idei cu viitor.

5. Vei beneficia de un transfer de cunoștințe și vei afla cum să valorifici cât mai eficient oportunitățile existente

Orice startuper începător trebuie să cunoască care sunt pașii de lansare a unui proiect, dar și care sunt numeroasele provocări la care vor trebui să facă față. Cei care au deja experiență în domeniu, pot afla mai multe despre viața unui mentor sau a unui investitor de succes.

6. Participanții au parte de conexiuni și interacțiuni mai active cu membrii comunității locale

Vei afla, nu doar din auzite, despre seria de evenimente în IT care au loc la nivel local. În cadrul Chișinău Startup Week vei fi parte a unor evenimente ca Ignite Chișinău, o seară, unde personalități notorii vor povesti istorii captivante despre eșecurile lor în afaceri și depășirea acestora și Silicon Drinkabout, un eveniment care unește comunitatea prin discuții, socializare și ambianță plăcută.

7. E un eveniment cu impact educațional valoros

Toate atelierele și panelurile de discuție au fost concepute astfel încât să găsești activități relevante din care poți învăța. Chișinău Startup Week este o platformă importantă de discuții despre lumea startupurilor prin cantitatea și calitatea cunoștințelor obținute de la diverse personalități din domeniu, invitate special pentru tine.

8. Accesul la talente încă nedescoperite

Acest eveniment este dedicat atât startuperilor începători, cât și investitorilor și companiilor IT care sunt mereu în căutare de minți lucide și dornice de a revoluționa și de a sparge tiparele. Chișinău Startup Week este locul unde cunoștințele și abilitățile tale se vor intersecta cu necesitățile domeniului.

9. O metodă excepțională de a investi în dezvoltarea ta, dar și a face parte activă din spațiul antreprenorial al țării

Nu uita să te înregistrezi aici pentru a putea participa la eveniment. Participarea este gratuită și este posibilă doar în baza înregistrării prealabile. Urmărește pagina de Facebook a evenimentului pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Chișinău Startup Week e o punte către dezvoltarea abilităților tale antreprenoriale și, respectiv, de consolidare a ecosistemului și a comunității IT din țară. Diversitatea atelierelor îți permite să te concentrezi pe un set de competențe necesare ție, iar la sfârșit vei avea șansa și să le testezi la competiția Bluemix. Pe final, ai parte de cel mai tare eveniment antreprenorial al țării – Startup Weekend Moldova, ediția a VIII-a.

Telegram