8 festivaluri din Moldova la care să mergi în vara 2016
Telegram

Vara 2016 promite să fie colorată de festivaluri cu tematici diverse, potrivite pentru orice plac. Dacă crezi că în Moldova nu poți petrece vacanța interesant, iată o selecție de 8 festivaluri locale unde poți să te distrezi:

 

1. Lavender Fest

klumea

 

Cea de-a doua ediție a Lavender Fest revine cu un program bogat: gastronomie vegetariană, sesiuni de yoga, târg de artizanat tematic, sesiuni de masaj, sesiuni foto în câmp de levănțică, activități pentru copii, Art Lavanda, concurs de artă inspirată din levănțică, Concert live Golan (România) ș.a. te așteaptă la festivalul inspirat de aroma levănțicii.

Când? – 18 iunie

Unde? – satul Cobușca Nouă, Anenii Noi

Facebook

2. Art-Labyrinth Summer Festival

art labyrinth

 

Festivalul de vară Art-Labyrinth este un eveniment anual care are loc în aer liber, în cele mai pitorești locuri din Moldova. Festivalul durează sase zile și adună circa 2000 de vizitatori. Programul este divers – concerte ale interpreților locali și internaționali, spectacole de teatru și proiecții de filme, land art, expoziții de artizanat și numeroase ateliere de lucru, precum și diverse ateliere.
Când? – 20-26 iunie

Unde? – Lelina, Soroca

Facebook

3. Festivalul Berii

festivalul berii

 

În programul celui mai grandios festival se înscriu zeci de concursuri cu bere, sute de artiști pe scena mare, zeci de companii de bere, mii de arome culinare și zeci de feluri de bere, multe activități în teren, Grafitti, Tiroliana, mini Golf, Tir cu Arcul, și multe altele toate concentrate în același context – Festivalul Berii, ediția a II-a. Pe scenă vor evolua așa trupe ca Zdob și Zdub, Alternosfera, Tharmis și mulți alții.
Când? – 1-3 iulie

Unde? – Complexul Etno-Cultural VATRA

Facebook

4. IA Mania

ia mania

 

Când? – 9 iulie

Unde? – satul Holercani, stânga Nistrului

IA Mania este un festival de artă tradițională, „cel mai mare târg de artizanat autentic, târg de bucate tradiționale, concursul de artă murală “CAI VERZI PE PEREȚI”, concursul tinerilor designeri “MÂNDRIA”, concert de muzică Live, dansuri și tradiții. De data aceasta festivalului nostru se alătură Comunitatea femeilor Ucrainence din Moldova, iar primul are a susținut Ia Mania este Ministerul Culturii al RM”, precum afirmă organizatorii.

Facebook

5. Cucuteni Festival 2016

cucuteni art camp 2016

 

Când? – 16 iulie

Unde? – Ivancea – Centrul De Instruire S.A. Moldtelecom, Orhei, Moldova

Culorile naturii, spiritul antichității, arta ceramicii, libertatea de exprimare – Cucuteni Festival 2016.
Tema celei de-a doua ediții a Festivalului este “Spre Origini…”. „În cadrul taberei noastre, dorim să revenim la originile culturii Cucuteni, să sporim interesul față de arta ceramicii, să învățăm lucruri noi, să ne reunim cu natura și să petrecem timpul frumos!”, afirmă organizatorii.

Facebook

6. Festivalul Medieval

festival medieval

 

Centrul Cultural Vatra pregătește organizarea unui important eveniment consacrat jubileului a 25 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova, în cadrul celei de-a III-a ediții a Festivalului Medieval. Dorim să vă informăm că pentru prima dată, anul acesta, Republica Moldova va găzdui Turneul Internațional de reconstituire a luptelor istorico-medievale. Evenimentul va fi organizat cu susținerea Asociației Internaționale de reconstituire a luptelor istorico-medievale (HMBIA). La această competiție vor participa cluburi de reconstituire istorică din întreaga lume, ceea ce va spori interesul de a descoperi Republica Moldova, ca stat european cu o istorie și tradiții milenare.

Când? – 26 – 29 august

Unde? – Complexul Etno-Cultural VATRA

Facebook

7. Gustar Music Festival

gustar

 

Festivalul de muzică Gustar se desfășoară anual la Orheiul Vechi. Gustar Music Festival s-a născut în anul 2010 și a reușit în cei cinci ani de existență sa devină cel mai mare festival din Republica Moldova, fiind recunoscut și recomandat la nivel internațional. Considerat un adevarat obiectiv turistic estival, Gustar a adus în țară turiști din toate colțurile lumii, devenind una dintre destinațiile preferate grație diversității culturale promovate. Detalii despre evenimentul din acest urmează fie anunțate mai târziu.

Când? – data va anunțată ulterior

Facebook

8. LUNAPLINĂ Festival

lunaplina fest

 

Cea dintâi ediție a festivalului LUNAPLINĂ a avut loc în vara anului 2015, sub cerul liber, la Barbar. Festivalul are scopul de a aduna cea mai deschisă comunitate din Moldova, orientată spre meditație și terapii alternative în aer liber alături de artiști de muzică electronică, aleși cu grijă, pentru a crea o călătorie muzicală perfectă pentru trei zile de experiențe la cote maxime.

Când? – 18-21 august

Unde? – locația va fi anunțată ulterior

Facebook

Telegram