Ușurează-ți viața de șofer cu platforma Devamare
Telegram

La sfârșitul lunii iulie pe spațiile moldnet-ului a apărut platforma devamare.md, care a fost creată cu scopul de a ușura accesul șoferilor la informații de interes public. Inițiatorii proiectului sunt Gaina Roman și Cătălin Țiței:

Proiectul a apărut din nevoile personale, fiindcă calculatorul oficial pe vama.md calculează după taxe vechi deja de multe luni, deci oamenii sunt induși în eroare și nu primesc prețurile corecte. Noi am vrut să venim cu o experiență mai bună în acest domeniu, să facem site-ul mobile friendly, cu speranța că acest proiect va fi de folos multor oameni. Avem în plan și alte calculatoare care vor fi de folos șoferilor, care vor apărea dacă proiectul va avea succes. Lucrăm și la aplicații iOS și Android.

devamare-printscreen

Cel mai important aspect al site-ului sunt 3 calculatoare, ce se află pe pagina principală:

Accizul la un autoturism

Taxa pentru folosirea drumurilor

Taxa pentru testarea tehnică

Pe platformă există și rubrica “Încălcări auto” unde este posibilă raportarea încălcărilor regulilor circulației rutiere direct către Poliția Rutieră.

plat2

Există prețurile la combustibil a companiilor din Moldova și a țărilor din Europa unde se face update zilnic în caz că se schimbă prețul.

plat1

Există și hărțile stațiilor PECO, service-urilor auto și spălătoriilor spălătorii auto.

plat3

Numele proiectului „DEVAMARE.MD” a fost ales intenționat, ținând cont de faptul că procesul de taxare a mărfurilor la introducerea acestora în țară se numește „vămuire”.

og_image

Telegram

Что ещё почитать: