Un prânz cald, o vorbă caldă – alătură-te campaniei de iarnă pentru a ajuta persoanele fără adăpost
Telegram

Din 1 decembrie 2015, Alianța Națională YMCA din Republica Moldova, lansează campania de iarnă „Un prânz cald, o vorbă caldă.” Pe perioada campaniei, vor fi colectate produse alimentare, care, ulterior, vor fi folosite la pregătirea unui prânz cald pentru cei ma triști ca noi, ce cerșesc un ban și o bucată de pâine pe străzile Chișinăului.

Campania este organizată de către Alianța Națională YMCA din Republica Moldova, coordonator Veaceslav Tatar, Director executiv YMCA Moldova Program și Daiana Ilieș, lider Media Program, YMCA Moldova.

Activitatea va dura trei luni, pe perioada iernii, timp în care într-o zi de weekend a fiecărei săptămâni nevoiașilor i se vor oferi ceai și plăcinte calde.

„Avem drept scop să ajutăm oamenii care stau la pământ, cerșind bani, mâncare. Cu Daiana de mai mult timp lucrăm pe baza acestui proiect, mergând zi de zi pe stradă, văzând nevoile acestor oameni”, a afirmat Veaceslav Tatar.

„Vom distribui mâncare din mână în mână. Vom vorbi cu acești oameni, le vom asculta nevoile și durerile. Această activitate acum are cea mai mare importanță, întrucât nu trăim timpuri tocmai bune. Pe timp de iarnă acești oameni trebuie observați”, a menționat Daiana Ilieș, lider Media Program YMCA Moldova.

„Considerăm că prin astfel de acțiuni, campanii, prin ajutorul mass-mediei, aceste probleme, câtuși de puțin se pot soluționa. Ne-am convins că dacă nu noi, atunci nimeni! Situația este una destul de gravă. Motivație de a face voluntariat în astfel de acțiuni poți obține doar trăgând o privire nu departe – în jurul tău. În acest scop, mizăm pe suportul voluntarilor, cu vârsta cuprinsă între 15-25 de ani, dar și a oamenilor cu suflet mare, dornici de a face o faptă bună, o faptă ce va face pe cineva mai fericit iarna aceasta”, menționează Veaceslav Tatar.

În acest proiect te poți implica în 3 moduri:

1) De a dona produse alimentare pentru preparare;

2) De a pregăti mâncarea;

3) De a distribui mâncarea.

Cei care doresc să doneze și/sau să se implice, apelează:

Veaceslav Tatar Slayk
SLAYK
EXECUTIVE DIRECTOR AT YMCA MOLDOVA PROGRAM
TEL: +37369583856
FAX: +37322241261
WEB: https://www.facebook.com/SlaykOfficialhttps://twitter.com/SlaykOfficial
E-MAIL: [email protected], [email protected]
SKYPE: tatar.veaceslav

„Suntem fericiți în măsura în care îi putem face să zâmbească pe cei de lângă noi, de aceea, nu ezitați să ne contactați pentru a afla mai multe detalii despre campania noastră”, conchide Veaceslav.

Autor: Eugenia Tataru

Telegram