Scuarul Rareș din Chișinău este gata amenajat. A fost inaugurat oficial în acest weekend
Telegram

Scuarul Rareș din Chișinău a fost deschis oficial sâmbătă, 7 noiembrie, amenajat la inițiativa AO „Parcurile Viitorului”, în frunte cu Ana Sandra.

„Astăzi a fost ziua cea mare – avut loc inaugurarea scuarului reamenajat din strada Rareș! Le mulțumim prietenilor noștri pentru încredere, sprijin și atmosfera caldă, indiferent de vremea de afară. În îndemnăm pe toți să facă și ei lucruri pentru care trecători necunoscuți să le spună mulțumesc!”, a fost publicat în această sâmbătă pe pagina „Parcurile Viitorului”.

Amenajarea scuarului a început în această vară. Au avut loc lucrări de curățare, punerea pavajului, instalarea iluminatului stradal, a coșurilor pentru gunoi, a gardului, a sistemului de irigare și sădirea gazonului. Un element important în aspectul acestui scuar sunt băncile create de designerul și lectorul la Universitatea Tehnică din Moldova (UTM), Mihai Stamati.

mihai stamati

„Îmi place ce fac și designul mă pasionează tot mai mult, iar implicările de acest fel îmi oferă oportunitatea de a crea și de a face ceva util pentru mediul în care trăiesc. De nivelul estetic al orașului depinde în mare măsură și confortul psihologic al oamenilor, iar aceste intervenții trebuie să vină din mai multe domenii”, a declarat Mihai.

 

Băncile din scuar au fost realizate în trei culori: portocaliu, mov și verde. S-a decis asupra creării lor într-o formă laconică, având un „un grad ergonomic bun”, precum a afirmat designerul. Mihai Stamati a optat pentru o variantă geometrizată a băncilor, cu o activizare cromatică care păstrează textura naturală a furnirului.

Designerul Mihai Stamati este și autorul băncilor instalate în acest an în parcul UTM, numite „Străjerii amintirilor”.

Potrivit spuselor Anei Sandra, președintele AO „Parcurile Viitorului”, amenajarea scuarului a fost posibilă datorită susținerii financiare a Direcției Transport Public și Comunicații, a unui agent economic local și a unor contribuții bănești de la persoane fizice ce s-au implicat în proiect.

Scuarul este situat la intersecția străzilor Bogdan Petriceicu Hașdeu și Petru Rareș.

scuarul rareș inaugurare (2)

scuarul rareș inaugurare (3)

scuarul rareș inaugurare (4)

scuarul rareș inaugurare (5)

scuarul rareș inaugurare (6)

scuarul rareș inaugurare (7)

scuarul rareș inaugurare (8)

Foto: UNIMEDIA

Telegram