Offline-ul „I Code IT” a adunat specialiștii în IT pentru a discuta despre inovații și proiecte ambițioase
Telegram

În ziua de duminică, 8 noiembrie, a avut loc unul dintre cele mai importante evenimente din comunitatea IT – offline-ul DeveloperMd „I Code IT”, unde numeroși specialiști în domeniu, dar și pasionații de tehnologii informaționale, au putut veni pentru a afla mai multe despre unele produse, dar și păreri despre anumite elemente din această sferă.

Programul evenimentul fusese unul promițător, dedicat celor aproximativ 220 de oaspeți prezenți. În același timp, la cea deja a opta ediție a offline-ului, ca de obicei, oaspeții puteau câștiga premii de la parteneri, premii cum ar fi diverse dispozitive de stocare a memoriei, căști sau un mouse pad.

Oaspeții evenimentului

Oaspeții evenimentului

După-amiaza de duminică a început să adune oaspeții evenimentului în sala hotelului VisPas, unde ce prezenți și-au pus scopul să petreacă finalul de weekend într-o atmosferă în egală măsură prietenoasă și utilă. Teme, precum „Your pattern is a bullshit” sau „Oficiile virtuale 2020”, dar și despre sisteme de management de conținut, cum ar fi Drupal sau WordPress, au fost discutate și apreciate. Locals a selectat câteva idei și sfaturi utile pentru un orice specialist în IT, fie acesta unul cu experiență sau abia inițiat în domeniu.

Vlad Drahnea vorbind despre patternuri

Vlad Drahnea vorbind despre patternuri

cifra_01 Există mitul precum că de scrii un cod, îi vei putea mai târziu reutiliza în alte proiecte. Dacă acest lucru se întâmplă în limbajele specifice de programare, procesul de lucru se adeverește a fi destul de incomod.

 

cifra_02 Instrumentele open-source nu sutn doar ușor de utilizat, gratuite și destinate tuturor. Prin utilizarea open-source-ului, un viitor specialist poate învăța din experiența altora, beneficiază de reciprocitate atunci când vine vorba de soluționarea unei probleme, își poate asigura vizibilitatea. Mai pe scurt, open-source va ajuta ca un actual sau viitor specialist să învețe continuu, să se simtă apreciat și să obțină, de ce nu, un loc de muncă într-o companie, unde își va valorifica talentele.

 

cifra_03 Deși munca la distanță pare a fi mai comodă, angajatorul nu este în stare să controleze modul în care lucrează angajații săi. În același timp, este dificil să eficientizezi comunicarea între angajați. Iată de ce unul dintre speakerii evenimentului a venit cu o idee inovativă de a crea oficii virtuale, care ar lucra după conceptul realității virtuale ca, spre exemplu, în Oculus Rift.

 

cifra_04 Dacă ai auzit de Drupal, sistem open-source de management de conținut, scris în PHP și distribuit sub GNU General Public License, atunci să știi că în țară, dar și peste hotare, este un deficit al talentelor în acest CMS.

 

Oaspeții evenimentului

Oaspeții evenimentului

cifra_05 În cazul în care cineva își dezvoltă aplicația sau oricare altă idee ce ține de IT prin intermediul resurselor financiare obținute prin crowdfunding, o persoană, în calitate de susținător al proiectului ar putea „pipăi” proiectul înaintea lasnării acestuia. Astfel, cei care au plătit, pot primi acces la versiunea pre-alfa a proiectului.

cifra_06 WordPress, un atl CMS, este doar „adminkă”, adică panelul de administrare. Cei urmează să faci, ce funcții să utilizezi și să implementezi, ține deja de utilizator.

 

cifra_07Mereu gândește-te la colegii de proiect și la specialiștii ce urmează să fie implicați mai târziu în acesta atunci când scrii cod.

 

cifra_08La orice prezentare și discuție chiar și cel slab văzător trebuie să înțeleagă despre ce vorbești. Această idee era dedicată tuturor persoanelor din toate domeniile.

 

Anton Perkin

Anton Perkin

Organizatorul principal al evenimentului Anton Perkin, co-fondatorul și CEO al companiei „Fusion Works” și coordonatorul evenimentului săptămânal IT Coffee, a rămas mulțumit de eveniment. „220 de persoane au vizitat evenimentului și toate ascultau atent, participau în discuții, erau activi la sesiunile de întrebări. Am avut parte de o doză enormă de comunicare, dar și locuri interesante – colțișorul realității virtuale, poze momentane de la Picla, puzzle-uri IQ și, bineînțeles, concursui cu premii, poze la bannerul evenimentului”, spune Anton.

 

Oaspeții evenimentului

Oaspeții evenimentului

Tradițional, evenimentul a fost urmat de un after-party, unde au venit circa 130 de participanți din ziua marelui offline. „Mă bucur că lumea a reușit să se distreze și la concertul rock organizat de noi, dar și în timpul concursurilor haioase, participanților”, punctează Anton.

 

Formația Wonder City

Formația Wonder City

Offline-ul comunității DeveloperMD se află la cea de-a opta ediție. Urmărește grupul comunității pentru mai multe detalii, dar și evenimente utile pentru tine.

Autor: Ilona Spesivțev

Telegram