Cunoaște o nouă cultură chiar la tine acasă – găzduiește un internațional!
Telegram

În fiecare an, AIESEC Chișinău organizează proiecte în care sunt implicați voluntari de peste hotare. Acum, în contextul apropierii proiectelor de iarnă cu implicarea tinerilor internaționali, AIESEC Chișinău își propune să integreze acești tineri în cadrul familiilor din țară și, pe de altă parte, să ofere acestor familii oportunitatea de a găzdui un tânăr din diferite colțuri ale lumii și de a avea parte de o adevărată comunicare interculturală cu acesta.

GlobalFamily-01

Iarna aceasta, în cadrul proiectului GLS (Global Learning School) de educație non-formală și dialog intercultural urmează să fie implicați 50 de internaționali, care timp de 4 săptămâni vor livra tinerilor din capitală și suburbii traininguri cu tematici precum: soft skills (time management, team management, leadership etc.), digital literacy, cunoștințe de bază în limba engleza, scrierea unui CV, precum și  prezentare de oportunități pentru implicare civică.

Dacă îți place diversitatea și dorești să fii parte a acestui program, AIESEC Chișinău invită toți doritorii care locuiesc în Chișinău sau în suburbiile acestuia să devină o familie-gazdă pentru un tânăr internațional. Principalele beneficii ale acestei experiențe sunt:

– posibilitatea de a interacționa cu o nouă cultură, a cărui reprezentant va fi chiar tânărul internațional pe care-l vei găzdui;

– ocazia să spargi anumite stereotipuri despre cultura autohtonă și să descoperi o nouă cultură, tradițiile și obiceiurile acesteia, fără să călătorești undeva;

– noi prieteni, din diferite colțuri ale lumii;

– vei ajuta un tânăr internațional să aducă un impact în societatea noastră și să se integreze într-o familie locală.

Dacă ai rămas tentat de experiența pe care ți-o prezentăm, tot ce trebuie să faci este să completezi un formular de aplicare, pe care îl găsești aici. Profită de una dintre cele mai îndrăznețe oportunități ale anotimpului rece!

Telegram