CUM SĂ AJUNGI LA “IA MANIA”
Telegram

Festivalul „IA MANIA”, organizat de K Lumea, revine în această vară cu cea de-a treia ediție. Evenimentul se va desfășura în același sat-gazdă – Holercani, raionul Dubăsari, situat la o distanță de aproximativ 50 km de Chișinău. De data aceasta, Festivalul Artelor Născute din Tradiții va dura două zile – 4 și 5 iulie.

Cele mai iscusite gospodine și bucătari vor veni la „IA MANIA” cu rețete de bucate tradiționale. Noutatea acestei ediții este un concurs al celor mai gustoase bucate tradiționale: ZIUA I: Sarmale și Plăcinte; ZIUA II: Zeamă și desert tradițional. La ediția din acest an participă circa 150 de artizani și meșteri populari care vor veni cu produse create exclusiv manual. În cele două seri, pe scena festivalului, vor evolua ansambluri de cântece și dansuri populare tradiționale Zona Dubăsari, Ansamblul Veselia, Victoria Mahu and Friends, Orchestra lui Cristofor Aldea Teodorovici, Vera Țurcanu & Friends și Valy Boghean Band. Festivalul este organizat pentru două zile și va avea și un program de noapte pentru cei care vor veni cu cortul – IA MANIA by night: Jam session la chitară cu Mamaliga Warriors în jurul rugului și vizionarea filmului cu aventura lor de la Mongol Rally.

O altă noutate a celei de-a treia ediții a festivalului este organizarea concursului de artă murală, inspirat de tradiții „Cai verzi pe pereți”, care este adresat tuturor artiștilor plastici, studenți, absolvenți. Pe lângă tradiționalul târg, IA MANIA vine și cu cea de-a doua ediție a „Podului de Flori”, care reprezintă o re-Unire a artiștilor contemporani, inspirați de tradiții de pe ambele maluri ale Prutului. Totodată, duminică, veți putea admira pe cei 17 finaliști ai concursului „MÂNDRIA”, destinat tinerilor designeri. Aceștia își vor prezenta noile colecții prêt-à-porter, inspirate din frumoasa IE. Dar cum să ajungi la IA MANIA?

Transport organizat de „IA MANIA”

Deplasarea spre Holercani a celor fără automobile va fi posibilă de la ora 11 dimineața, câte o unitate de transport cu 20 pasageri fiecare, la fiecare oră. Prețul unui bilet va fi de 35 lei, într-o direcție. Maxi taxi-urile vor aștepta doritorii la stația Circului din Chișinău și vor fi marcate prin stickere IA MANIA.

imagine1

Transport public

Puteți opta și pentru ruta de microbuz directă Chișinău – Holercani, care costă aproximativ 25-30 lei. Drumul ia cam o oră și jumătate.

imagine2

Sau puteți lua alte destinații care trec prin Holercani, ca de ex: spre Oxentea sau Molovata. Microbuzele pot fi luate de la Autogara Centru.

imagine3

Cei care vor să vină cu mașina proprie

imagine4

Cei care vor să ajungă la Holercani cu propriul automobil sunt rugați să dea dovadă de bun simț și atitudine respectuoasă față de indicațiile agenților poliției rutiere din Dubăsari, care vor depune tot efortul pentru a dirija cât mai profesionist traficul de mașini. Parcarea automobilelor va putea fi făcută pe străzile adiacente stadionului și va fi dirijată de poliție și de echipa noastră de voluntari.

De asemenea, șoferii sunt rugați, dacă au locuri libere în mașină și știu doritori de a merge la IA MANIA să anunțe.

Taxa de intrare la festival pentru o zi va fi de 50 de lei, pentru două zile – 85 de lei. Puteți cumpăra bilete și online AICI. Evenimentul va începe zilnic la ora 12 și se va încheia la ora 21.00.

Telegram