Centrul Tânărului Jurnalist a desemnat cei mai buni 12 tineri jurnaliști din Moldova
Telegram

În seara de duminică, 23 noiembrie, Centrul Tânărului Jurnalist, organizația non-guvernamentală ce timp deja de treisprezece ani urmărește scopul de a dezvolta mass-media tinerilor din Republica Moldova, a premiat cei mai buni doisprezece tineri jurnaliști din țară.

gala-tanarului-jurnalist

Gala Tinerilor Jurnaliști, evenimentul ce a adunat cei mai buni tineri din domeniu, dar și susținători ai cestuia, face parte din proiectul „Noua Generație Media”, proiect ce a întreprins mai multe acțiuni educaționale în direcția jurnalismului de calitate – recensământul canalelor de mass-media din țară, o școală de vară a tinerilor jurnaliști și, bineînțeles, însăși Gala. Coordonatorul de proiect, Violeta Mihailova, a menționat că ideea proiectului a fost pusă în mișcare acum un an.

gala-tanarului-jurnalist-3

Gala fusese moderată de către membrii de durată a CTJM-ului, Ioana Isac și Roman Baghici, care au adus la cunoștința publicului despre importanța unui asemenea eveniment pentru generațiile mai tinere de jurnaliști, iar cei care au venit să susțină premianții din seara de 22 noiembrie, au avut parte și de un program artistic interesant, cum ar fi prezența dansatorilor din show baletul Storm, frumoasele intervenții muzicale ale artiștilor locali Vera, Lilian Dobândă, Laura Bodorin, duetul Cristian Condrea din Wonder City și Rodica Olișevschi și, bineînțeles, învingătorii ediției din 2014 a competiției muzicale „Românii au Talent”, Brio Sonores.

gala-tanarului-jurnalist-15

Prin urmare, jurnaliștii premiați în cadrul Galei Tinerilor Jurnaliști sunt divizați pe următoarele categorii:

Secțiunea Radio

cifra_01 Rodion Vîrlan, RADIO MEDIA, Cimișlia

cifra_02 Anna Karapirea, Radio Găgăuzia

cifra_03 Elena Stegari, Radio Moldova Tineret

 

gala-tanarului-jurnalist-4

Secțiunea TV

cifra_01 Ana Gurdiș, Centrul Media pentru Tineri

cifra_02 Elena Briciuc, Jurnal TV

cifra_03 Mihai Sîtnic, Prime

 

gala-tanarului-jurnalist-8

Secțiunea Presei Scrise

cifra_01 Ana-Maria Veveriță, Ziarul de Gardă

cifra_02 Dorin Galben, Timpul

cifra_03 Victoria Dodon, Centrul de Investigații Jurnalistice din Moldova

 

gala-tanarului-jurnalist-14

Secțiunea Presei Online

cifra_01 Ilona Sergheevna Spesivțev, ex-reporter #diez și actual reporter Locals.md

cifra_02 Cristian Vlas, Moldova.org

cifra_03 Oxana Cruc, Рыбница.info

 

gala-tanarului-jurnalist-6

Ana Gurdiș, învigătoare în secțiunea TV, a mulțumit întregii sale echipe, cu care a lucrat asupra noii emisiuni Abraziv, difuzată atât pentru postul TV Moldova 1, dar și pe canalul personal YouTube al emisiunii. „Eu nu m-am așteptat să câștig, pentru că aveam subiecte cu călătorii care veneau în Moldova și nu știam cât de aproape sunt ele față de cerințele competiției, dar m-am bucurat enorm și i-am îndemnat pe colegii de la Abraziv să facă materiale individuale și să participe și ei la anul”, spune Ana. De asemenea, ea își dorește ca un asemenea tip de evenimente să fie organizat pe mai multe domenii, pentru ca fiecare tânăr specialist să poată să se afirme.

gala-tanarului-jurnalist-9

Gala Tinerilor Jurnaliști se află la cea de-a doua ediție și a coincis cu aniversarea Centrului Tânărului Jurnalist, care continuă să promoveze o mass-media calitativă și transparentă și contribuie la educarea noilor generații de jurnaliști. La cei treisprezece ani împliniți, CTJM are în palmares nenumărate activități, cum ar fi offline-uri cu specialiștii din domeniu, școli de vară, instruiri speciale, iar în spatele acestora stă o echipă activă și dornică de a cunoaște nu doar jurnalismul și comunicarea, dar și oameni noi și interesanți.

gala-tanarului-jurnalist-1 gala-tanarului-jurnalist-5 gala-tanarului-jurnalist-7 gala-tanarului-jurnalist-2 gala-tanarului-jurnalist-11 gala-tanarului-jurnalist-16 gala-tanarului-jurnalist-12 gala-tanarului-jurnalist-14 gala-tanarului-jurnalist-10 gala-tanarului-jurnalist-19

Autor și poze: Ilona Spesivțev

 

Telegram