Arcus Trio @ Uptown cafe
Начало: 12/06/2015 - 21:00
Место: Uptown cafe
Цена: 50 lei
FACEBOOK

Uptown cafe este bucuros sa va prezinte un super proiect muzical. Trei muzicieni extraordinari vin la noi sa ne prezinte un program inedit.

Melismatică, măsuri compuse, melodie doinită aparținând zonei de sud-est a europei, toate suprapuse pe groove-uri moderne, sunt elementele pe care le auziți in compozițiile saxofonistului Alexandru Arcuș împreună cu Adi Stoenescu (nord organ) și Marcel Moldovan (tobe).

ALEXANDRU ARCUȘ își începe cariera in 2008 alături de trupa ‘Trigon’ din Chișinău, cu care înregistrează in 2011 albumul “Opt’i’Mistic”, cantă la peste 30 de festivaluri, cluburi și scene din peste 20 de țări. În 2014 se stabilește la București unde își continuă experiența muzicală alături de trupele Three For Helen, BJO(Bucharest Jazz Orchestra), Tzuc&Petzi, Javra, FaceToFace.
Influențele sonore sunt diverse, fiind inspirat de muzicieni ca Nik Bartsch, Nils Petter Molvaer, Kenny Garrett, Ibrahim Maalouf, Bugge Wesseltoft, Teodosi Spasov.

ADI STOENESCU a studiat pian clasic la școala de muzică din Târgoviște. Urmează un curs de trei ani cu Marius Popp la Şcoala Populară de Artă în cadrul cursului intitulat “Improvizaţie Jazz”. Tot atunci descoperă sunetul orgii Hammond si organiști ca Jimmy Smith, Larry Young, Larry Goldings, Sam Yahel, Brian Charette, Jared Gold, Gary Versace. Colaborează cu muzicieni ca Cyfer, Claudiu Purcarin, Alex Man, Sorin Romanescu, Cătălin Millea, Tavi Scurtu si multi altii. Experimentează mai multe forme de expresie improvizată de la Blues, Funk sau Fusion, pina la Jazz traditional.

MARCEL MOLDOVAN, unul dintre cei mai apreciați tobari ai scenei românesti în prezent, face cunostința cu muzica pe la 3 ani, absolvește liceul de muzică din Arad apoi conservatorul din București la percuție clasică. Cântă cu artiști și trupe ca Steve Vai, Smiley, Leredana, Three for Helen si alții. Sonoritățile groove-urilor sunt influențate din direcții ca R’n’B, Electro, Fusion, HipHop, Soul, Dub nelipsite de o abordare proprie impulsiv-imprevizibilă.

Rezervari la 078775701

Telegram