Arcada viitorului Cinematograf de Vară din Buiucani a fost tăiată de Pretură
Telegram

Arca metalică a cinematograful de vară din sectorul Buiucani care urma să fie renovat la inițiativa tânărului Nicolai Kirnev a fost tăiată în dimineața zilei de joi, 17 decembrie, fiind astfel o barieră pentru lucrările de reparație.

Precum am menționat într-un articol precedent pe Locals, Nicolai Kirnev este un tânăr ce vine cu inițiativa de a restaura Cinematograful de Vară din sectorul Buiucani în anul 2016. Lucrările de reparație și amenajare vor fi posibile datorită European Cultural Foundation din Suedia care au oferit o sumă de 7.000 de euro pentru acest proiect, ce este intitulat „Multifunctional Summer Cinema in Open Air”.

Cazul a fost observat în dimineața zilei de 17 decembrie, la ora 11:30, atunci când Nicolai a venit în parc și a văzut ce se întâmplă.

„Am venit cu un arhitect să discutăm cum implementăm proiectul și am văzut cum lucrătorii Preturei cărau ultimele piese ale construcției metalice. Am rămas șocat. La întrebarea mea de ce au făcut asta, au spus că a fost decizia Preturei și numai ce de acolo a plecat domnul vicepretor Vasile Mistreanu. Pe la ora 15:00 am venit la Pretură să aflu detaliile. Am întrat la biroul domnului vicepretor și el mi-a explicat că au făcut asta din cauza că un copil s-a traumat acolo și mama lui a scris plângere”, relatează Nicolai.

Totuși, nu se știe cum va proceda Pretura în continuare. Cert este că tinerii pregătesc scrisoare atât pentru această instituție, cât și pentru Primărie, cu descrierea proiectului de amenajarea unui cinematograf.

„Acum îmi dau seama că a fost greșeală că nu ne-am adresat deodată, poate reușeam să schimbăm ceva.  Noi nu ne oprim aici. Credem că proiectul este realizabil. Sperăm că Pretura va da un răspuns pozitiv”, conchide Nicolai Kirnev.

Echipa nu planifică să construiască o nouă arcadă, dar se vor axa asupra ecranului pe care vor fi proiectate filmele.

kirnev cinema de vara buiucani (6)

kirnev cinema de vara buiucani (5)

kirnev cinema de vara buiucani (4)

kirnev cinema de vara buiucani (3)

kirnev cinema de vara buiucani (2)

kirnev cinema de vara buiucani (1)

Autor: Eugenia Tataru

Foto: Nicolai Kirnev

Telegram