Participant la Eurovision: Rodica Olișevschi
Telegram

După cum bine știți, compania Orange reprezintă pentru al 7-lea an selecția națională pentru Eurovision. Semifinalele din acest an se vor desfășura pe dățile de 11 și 13 martie, iar finala va fi pe 15 martie. Noi, desigur, urmărim cel mai important eveniment al anului din Moldova și împreună cu voi pariem pe cine va câștiga.

Astăzi am avut șansa să discutăm cu Rodica Olișevschi, favorita eroului nostru precedent, considerând-o cea mai simpatică din lista de piese. Ne-am străduit să aflăm cât mai multe despre tânăra interpretă, despre ce va cânta și cine a ajutat-o în pregătirea pentru concurs, și am rugat-o să ne dea o prognoză despre cine consideră ea că va fi un potențial câștigător și ce piese îi plac din cadrul concursului.

Pentru a câta oară participi la selecția noțională? Particip pentru prima dată la Eurovision.

Pe cine ai fi numit tu concurentul tău principal? Consider că fiecare din cei 24 sunt concurenţi puternici și fiecare își are punctele sale forte.

Povestește-ne despre piesa ta. Despre ce este, cine a compus-o și de ce consideri că ar trebui să atragă atenția ascultătorilor europeniLa text m-a ajutat un prieten de la colegiu, Dorin Rusu, căruia îi mulţumesc mult, pe cînd melodia am compus-o singura. Piesa este despre dorinţa de a avea parte de o dragoste reciprocă. Așa cum nimeni nu poate spune cu siguranţa dacă dragostea are vreо-un termen de valabilitate, astfel uneori nu poţi fi sigur că sentimentele partenerului nu vor dispărea.

rodica_olisevschi_00

 

Ce tip de parte artistică va fi jucată pe scenă și cine se va ocupa de eaPot doar să vă spun că vor fi 4 persoane pe scenă. Interpretarea propriu-zisă mai bine o urmăriţi pe 11 martie, eu voi evolua a 10-a. Mai multe nu vă pot spune ca de altfel nu va fi interesant, e ca și cum a privi trailer-ul unui film.

In acest concurs contează mai mulţi factori și uneori nu e deajuns doar să fii talentat, mai trebuie de depus mult efort pentru că fiecare secundă din acele 3 minute pe scena să conteze și nici într-un caz nu trebuie de subestimat show-ul

 

Ce tip de parte artistică va fi jucată pe scenă și cine se va ocupa de eaPîna ieri nu știam sigur ce-o să port, dar din start vreau să-mi liniștesc prietenii și să le spun că voi purta o rochie. Cei care mă cunosc mai bine, stiu că nu obișnuiesc să port rochii sau fuste. Mă gîndeam să port rochia de la balul de absolvire pe care am imbrăcat-o doar o dată și mă bucur că am gasit altceva, fiindcă prima nu s-ar fi potrivit.

 

Ce tip de parte artistică va fi jucată pe scenă și cine se va ocupa de eaMie-mi plac mai multe piese din competiţie, nici nu știu pe cine aș fi votat dacă nu eram împlicată în concurs. Cred că aș fi ales între Curly cu „Your recovery” sau Boris Covali cu „Perfect day”.

Cum crezi, selecția națională din Republica Moldova – e un concurs între piese sau întrecere între artiști? Sau, posibil, o bătălie între producători? Sau cu totul altcevaEu ador Eurovisionul, îl urmăresc în fiecare an și îmi place că fiecare poate să se înscrie și să-și încerce norocul, ca pînă la urmă e un concurs imprevizibil. In acest concurs contează mai mulţi factori și uneori nu e deajuns doar să fii talentat, mai trebuie de depus mult efort pentru că fiecare secundă din acele 3 minute pe scena să conteze și nici într-un caz nu trebuie de subestimat show-ul.

rodica_olisevschi_02

Ce-ți va oferi câștigul în cadrul selecției naționale? În caz că vei câștiga la Copenhaga – ce vei face mai departeCîștigul în acest concurs pentru fiecare ar înseamnă o dorinţă împlinită, mai ales pentru cei care participă mai mulţi ani la rînd. Dacă eu aș cîștiga voi înceta să mă întreb dacă a meritat să las contabilitatea pentru muzica. Aceasta întrebare mi-o pun de cînd am decis să mă înscriu în concurs și mă terorizează pîna astăzi.

În caz că nu treci de selecție, vei participa și la anulPoate voi participa dacă voi avea o piesă reușită, fiindcă acest concurs e o bună cale de afirmare, dar mă voi da batută dacă voi vedea că nu voi fi incurajată, sau dacă mă voi dezamagi de mai multe ori.

Mie-mi place căci cu fiecare an apar nume noi ce au de oferit stiluri noi și chiar și artiștii deja cunoscuţi se perfecţionează, și mai mult se apropie de standartele europene.

Cum crezi, ce prezintă acest concurs pentru Moldova la momentul actualDatorită acestui concurs în Moldova mai este cumva valorificată cultura și datorită acestuia mai apar artiști noi cu fiecare an.

 

Cât de bine redă Eurovision-ul situația reală din lumea muzicii și corespunde oare cu trend-urile din lume? Mie-mi place căci cu fiecare an apar nume noi ce au de oferit stiluri noi și chiar și artiștii deja cunoscuţi se perfecţionează, și mai mult se apropie de standartele europene.

 

Poți să ne spui care este piesa ta favorită la momentul actual?  „Another love” de Tom Odell.

Ce-ai vrea să le urezi celorlalți participanți și acelor care te vor vota? Vreau să le urez tuturor concurenţilor succes și ascultătorilor să le mulţumesc pentru încurajare.

Votează pe 15 martie participantul care consideri că ar trebui să ne reprezinte țara la Eurovision-ul din acest an.

Vă aducem aminte că în ajun de selecția națională pentru Eurovision, Orange, ca partener oficial al evenimentului, anunță concursul «Eurovision Fan-Club». Regulile sunt foarte simple: trebuie să ghicești câștigătorul care ne reprezenta la Eurovision 2014 din Copenhaga. Pentru asta, trebuie să te abonezi la pagina oficială Orange pe facebook și să alegi unul din cei 24 de participanți la concurs.

Telegram