O zi alături de CCF Moldova
Telegram

Liviu Burlea: “Ziua aceea, alături de Elena Surugiu de la CCF Moldova și familiile pe la care am fost mai presus de toate cu inima deschisă, a facut ca rotițele mele să funcționeze altfel cumva… Deși în sărăcie și nevoi, desculți și dezbrăcați, toți oamenii pe care i-am fotografiat de-a lugul zilei, dar mai ales copiii, erau mereu cu zâmbetul pe buze și absolut sinceri în toate! Eu unul, am reînvățat să zâmbesc alături de ei!”

CCF-LB-COLOR-6187

CCF-LB-COLOR-6197

CCF-LB-COLOR-6200

CCF-LB-COLOR-6291

CCF-LB-COLOR-6296

CCF-LB-COLOR-6312

CCF Moldova (Copil, Comunitate, Familie) este o organizaţie neguvernamentală care de 10 ani activează pentru a oferi fiecărui copil un mediu familial. Pledăm reorganizarea sistemului de protecție a copilului în favoarea susținerii familiei și a dezvoltării serviciilor familiale substitutive.

CCF-LB-COLOR-6203

CCF-LB-COLOR-6235

CCF-LB-COLOR-6324

CCF-LB-COLOR-6327

CCF-LB-COLOR-6330
Din 2005 CCF Moldova reprezintă Hope & Homes for Children din Marea Britanie (HHC UK) care este o organizație expert internațional în închiderea instituțiilor rezidențiale (internate, case de copii) și în reforma sistemelor de protecție a copiilor. CCF/HHC Moldova implementează modelul de dezinstituționalizare al HHC în RM, considerat drept bună practică de către UNI¬CEF și OMS (Organizația Mondială a Sănătății).

CCF-LB-COLOR-6252

CCF-LB-COLOR-6264

CCF-LB-COLOR-6267

Toate programele noastre sunt desfășurate în cadrul unui parteneriat cu structurile guvernamentale centrale și locale.

Grație parteneriatelor internaționale, statale și locale am împlinit visul a 400 copii de a se reîntoarce în familii, iar peste 700 copii au fost salvați de la instituționalizare prin programele noastre de prevenție. Și numărul continuă să crească.

CCF-LB-COLOR-6280

CCF-LB-COLOR-6284

CCF-LB-COLOR-6288

Alătură-te misiunii CCF/ HHC Moldova
FIECARE COPIL ARE DREPTUL LA O FAMILIE

Contacte: [email protected]
Vizitați-ne pe ccfmoldova facebook
Articole interesante urmăriți în buletinul informativ electronic zilnic ccfmoldova

CCF-LB-COLOR-6336

CCF-LB-COLOR-6343

CCF-LB-COLOR-6344

Daruri in valoare de 10 mii lei au primit 5 frați dintr-o familie din Drochia. Datorită picnicului de vara organizat de o revistă mondenă din Chișinău la finele lunii iulie, unde a fost colectată această sumă îmbucurătoare din care s-au procurat un aragaz, un pat etajat, un dulap pentru haine, o masa copiilor pentru lecții, o bicicleta, jucării si produse alimentare. Mulțumim Organizatorilor, Fundației de Caritate “Sfântul Gheorghe” si tuturor celor care au participat.

Motivul plasării a 3 frați din această familie în școala auxiliară internat din Țarigrad, rn. Drochia, a fost sărăcia și neputința mamei de a avea grijă de 5 copii. Ea este o mamă solitară și nu avea nici un suport din partea familiei și comunității. Din acest an, internatul nu mai există (fiind inclus în Planul Cadru de Transformare a Sistemului Rezidențial). Copiii se reîntorc în familiile lor și în școlile comunitare.

Autor: Elena Surugiu
Fotografie: Liviu Burlea

Telegram