Anunț! Pierdut iubire. Ofer recompensă.
Telegram

Pentru că afară începe să fie frig, iar până la beculețele de Crăciun mai e ceva timp, vă propunem spre consum o serie de lucrări ale ilustratoarei Sophie Blackall care vă vor încălzi inimile înclinate spre depresia de toamnă. Sophie locuiește în New York și s-a inspirat din secțiunea populară de pe craigslist.org numită ”missed connections”, adică legături pierdute. În cazul în care ți-a picat cu tronc un necunoscut văzut în treacăt, dar n-ai reușit sau n-ai avut curajul să-i spui ”bună ziua” poți lăsa un mesaj acolo în speranța că și celălalt te va căuta.

Acolo își varsă trăirile sufletului romantici care cred în dragoste la prima vedere și ciudații în căutare de aventuri, evident. Sophie a ales oamenii din prima categorie și i-a transformat în personajele ilustrațiilor ei.

Desigur, ai la fel de multe șanse să-ți găsești jumătatea și dacă arunci o scrisoare într-o sticlă în ocean, dar Sophie spune că a primit 47 de mailuri de la cuplurile care s-au regăsit pe craigslist, iar pentru câteva chiar a făcut și ilustrațiile de nuntă.

Am tradus câteva din lucrările Sophiei și vi le arătăm și vouă, cu un suspin și cu regretul că în Chișinăul nostru mic artiști ca Sophie Blackall ar sta fără treabă.

 1. Hipsterița care a făcut vânturi pe linia A

missed-connections-01

Mai ții minte? Linia A. Eram tipul negru care citea Post Office de Bukowski. Tu citeai pagina de artă și divertisment. Te-ai pârțâit mai tare decât te așteptai, probabil, și ai început să râzi încetișor. Aș vrea să te mai văd. Flatulența ta nu m-a descurajat.

2. Ți-a curs sânge din nas pe linia F

missed-connections-02

A început să-ți curgă sânge din nas când am intrat sub râu în această după-amiază. Sunt fata care ți-a dat un șervețel. Nu mi s-a părut un moment potrivit ca să te întreb dacă ai pe cineva, dar mi-ai părut adorabil.

3. Ți-am ridicat gulerul ca să te protejez de frig…

missed-connections-03

…la intersecția dintre E Houston și Bowery… M-am uitat în ochii tăi… și am fost foarte tentat să te sărut. Dar eu nu sărut femeile altor bărbați… Totuși… Am fost foarte tentat…

 4. Doamnă educată, cu piele întunecată

missed-connections-04

Vă ajut cam o dată pe săptămână să vă alegeți cumpărăturile la departamentul ”fructe de mare” de la magazin. Mă îndoiesc că veți vedea mesajul acesta, dar, dacă-l vedeți, vă rog să-mi răspundeți. Vă voi recunoaște dacă-mi spuneți exact ce fructe de mare îmi cereți în fiecare săptămână.

5. Caut fata care m-a mușcat de două ori aseară în timp ce dansam

missed-connections-05

Deci, da… caut fata cu care am dansat aseară. M-a mușcat de două ori. Am uitat cum o cheamă.

 6. Gât tatuat/linia L

missed-connections-06

Tu, cel care ai urcat azi în metrou îmbrăcat din cap până-n picioare în negru și tatuat pe gât, îți mulțumesc că exiști!

 7. Fata cu bicicleta în formă de lebădă de aur

missed-connections-07

Te-am văzut pedalând pe Jay Street pe la 4 după-amiaza pe cea mai frumoasă bicicletă aurie din lume. Cred că sunt îndrăgostit.

8. Brad cu picioare

missed-connections-08

Mi-au plăcut pantalonii tăi. Aș vrea să văd mai mult. Apropo, câinele tău mi-a făcut cu ochiul.

 9. Îți speli rufele în blocul meu

missed-connections-09

Din păcate, n-am reușit să mă uit mai sus, dar sunt sigur că ești frumoasă. Sper să te mai văd.

10. Am împărțit același costum de urs

missed-connections-10

la o petrecere, într-un apartament, sâmbătă seara.

 

Text: Anastasia Condruc

Surse: sophieblackallmessynessychic

 

 

 

Telegram